KoenV Geplaatst: 15 maart 2015 Share Geplaatst: 15 maart 2015 Is er hier iemand vertrouwd met magnesiumzout?Hoe en vanaf wanneer kanje dit gebruiken? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 16 maart 2015 Share Geplaatst: 16 maart 2015 ja, we gebruiken het bij magnesiumtekort (bijvoorbeeld geel pepertjesblad)lossen we op in het gietwaterde dosering staat op de zak en dan nemen we 25% daarvan Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Itoero Geplaatst: 16 maart 2015 Share Geplaatst: 16 maart 2015 Bedoel je bitterzout?Het eerste jaar dat ik een serre had, gaf ik dat aan m'n pepers en tomaten, opgelost in het gietwater...als extra 'bemesting'.Het wordt vaak als bladvoeding gegeven.Het zou donkerdere bladeren geven = betere fotosynthese. Magnesium is het centraal atoom van bladgroen/chlorofyl.Het is belangrijk dat er genoeg magnesium in de bodem zit, dus wat extra zal geen kwaad kunnen. Magnesiumsulfaat is een heel sterk laxeermiddel en het lost kleurloos op in water... Quote Potgrond, de basis van nen bloemenwinkel! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.