Geplaatst: 21 december 202421 Dec Oh, ik zie dat forum inderdaad ook niet meer. Wat jammer! Misschien staat er iets in hun facebookgroep? Zelf kaasmaken heet die dacht ik.
Geplaatst: 15 januari15 Jan Auteur Ik had er deze keer ook iets witschimmel-poeder door gedaan, omdat het de vorige keer per ongeluk over was 'gewaaid' ofzo en dat gaf wel een lekker kaasje. Nu heeft het wit alleen het blauw een beetje overgenomen En het kaasje is wel aardig zacht geworden. Maar wel lekker! Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: Zondag om 17:323 d Op 15-1-2025 om 14:15, Jorieke123 zei:Ik had er deze keer ook iets witschimmel-poeder door gedaanNu mijn vorm weer leeg is, wil deze variant gaan proberen. Het plan is om hem als blauwschimmel te maken en dan vlak voor het zouten er witschimmelcultuur opgelost in wat gekookt water over te sprayen. Beetje zoals jouw eerste combi-kaasje dus als ik het goed heb begrepen. Ik koop deze variant wel eens en vind dat zó lekker. Jouw foto’s van het combi-kaasje zien er ook zo lekker en mooi uit 😋.
Geplaatst: 2 uren geleden2 u Sinds gisterenmiddag is mijn eerste blauwschimmel in de maak. Hij is zojuist voor de eerste keer gezouten. Als er wat te zien is, kom ik hem hier showen. De Camblu(e) moet nog even wachten. Wel al op ingelezen.
Geplaatst: 2 uren geleden2 u Auteur Ha goed man, je bent lekker bezig! Ik ben heel benieuwd, het maken op zich is nog wel makkelijk he. Maar dan het schimmelwerk nog... Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 2 uren geleden2 u Tja dat schimmelwerk… het is heel wat meer werk dan de camembert/brie én vergt veel meer geduld. Dat heb ik inmiddels wel uit jouw verslagen begrepen 🙂. Maar zo leuk om te doen. Jouw Blauda staat trouwens ook hoog op mijn wensenlijstje.
Geplaatst: 34 minuten geleden34 min @Jorieke123 Omdat ik her en der lees (bijvoorbeeld cheesemaking.com) dat het feit dat de kaasjes net onder de korst snel vloeibaar worden terwijl het hart nog vrij stevig is, komt doordat het kaasje nog niet genoeg gedroogd is voordat hij gaat rijpen op wat lagere temperatuur, laat ik deze eerste wat langer bij 18 graden staan. Geen idee of dat waar is natuurlijk, maar het viel me bij mijn eerste brie/camembert ook op. Ik ga het gewoon proberen, misschien levert het een wat gelijkmatiger rijping op 🤞. Heb jij dat misschien al wel eens geprobeerd en maakte dat wat uit?
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.