harmony Posted May 15, 2011 Share Posted May 15, 2011 Cipolline in agrodolce Ingrediënten500g kleine sjalotjes, 4 el olijfolie, 150ml droge rode wijn, 50 ml balsamico-azijn, 3 t knoflook, 1 laurierblaadje, 2 el honing, zout BereidingswijzePel de sjalotjes. De grotere evt halveren. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de uien daarin niet te bruin.Blus de uien met de rode wijn en de balsamico. Pel de knoflook en doe ze met het laurierblaadje bij de uien. Laat de uien ongeveer 30 minuten bij matige temperatuur zonder deksel pruttelen. Roer af en toe. Het vocht moet bijna verdampt zijn.Voeg de honing toe en maak de uien met wat zout op smaak af. Even proeven, evt nog wat suiker toevoegen.Ipv honing kun je ook appelstroop gebruiken! ServeertipsLauw vind ik ze het lekkerst. Je kunt ze serveren bij pasta en een varkensvlees gerecht, maar ook als borrelhapje zijn ze niet te versmaden! Ik maak ze altijd een dag van tevoren, zodat de smaak goed kan intrekken. BronUit een Italiaans kookboek, recept van een vriendin gekregen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.