Jump to content

cipolline in agrodolce (of wie van zoete sjalotjes houdt)


harmony

Recommended Posts

Cipolline in agrodolce

Ingrediënten

500g kleine sjalotjes, 4 el olijfolie, 150ml droge rode wijn, 50 ml balsamico-azijn, 3 t knoflook, 1 laurierblaadje, 2 el honing, zout

 

Bereidingswijze

Pel de sjalotjes. De grotere evt halveren. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de uien daarin niet te bruin.

Blus de uien met de rode wijn en de balsamico. Pel de knoflook en doe ze met het laurierblaadje bij de uien. Laat de uien ongeveer 30 minuten bij matige temperatuur zonder deksel pruttelen. Roer af en toe. Het vocht moet bijna verdampt zijn.

Voeg de honing toe en maak de uien met wat zout op smaak af. Even proeven, evt nog wat suiker toevoegen.

Ipv honing kun je ook appelstroop gebruiken!

 

Serveertips

Lauw vind ik ze het lekkerst. Je kunt ze serveren bij pasta en een varkensvlees gerecht, maar ook als borrelhapje zijn ze niet te versmaden! Ik maak ze altijd een dag van tevoren, zodat de smaak goed kan intrekken.

 

Bron

Uit een Italiaans kookboek, recept van een vriendin gekregen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...