MnrProeven Geplaatst: 16 april 2015 Geplaatst: 16 april 2015 Ik zag er al een paar voorbij komen hier, maar kan het niet laten ons recept voor bietjes in zoetzuur toe te voegen Ingredienten: 800 gr bietjes200 gr sjalotjes of andere uien in mooie dunnen ringetjes1/2 a 1 chilipeper heel fijn gesneden5 dl azijn6 dl water90 gr suikerzout naar smaak Beredingswijze: Was de bietjes en kook ze in water beetgaar. Als je een stomer hebt kun je ze ook stomen. Ik heb de bieten 60 minuten gestoomd. Het waren wel vrij grote bieten.Laat ze daarna goed afkoelen en pel ze.Als je kleine bietjes hebt kun je deze heel laten maar grote kan je in plakken of stuken snijdenBietjes laten uitlekken, je zal zien als je ze gestoomd hebt dat er veel minder vocht vanaf komt.Als je van plan bent het lang te bewaren moet je de potten goed steriliseren met kokend water en soda, en goed naspoelen met kokend water. Het water, azijn en suiker aan de kook brengen. Zorg dat de suiker is opgelost.Zout toevoegen naar smaak.Voeg dan de bietjes toe en breng weer aan de kook. Doe dit op hoog vuur zodat het weer snel kookt, de bieten mogen niet te lang meekoken.Dan als laatste de pepertjes en uien toevoegen en dit nog 1 minuut laten meekoken. Als je ze in potten doet om te bewaren moet je het kokend hete mengsel er meteen indoen en de potten op zijn kop laten afkoelen. Ander kan je het geoon in de pan laten afkoelen.In de potten (mits goed gesteriliseerd) 8 maanden houtbaar. In de koelkast wel tot 6 weken. Dit is heerlijk bij rijstgerechten als een soort van atjar, maar warm ook lekker bij zware vleesgerechten. Kleine tip: Als je bijvoorbeeld gele bieten gebruikt doe er dan geen rode bij. HIer ben ik de fout in gegaagn. Alles is namelijk rood geworden dus ook mijn mooie gele biet en uitjes. Tijd: 90 minuten (inclusief bieten koken)Keuken: InternationaalSoort: BijgerechtPersonen: n.v.t. Quote Never trust a thin cook....Lekker recept voor je eigen gekweekte groente ? kijk eens op proevenenruiken.nl ..
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.