scubapat Posted June 5, 2015 Share Posted June 5, 2015 Ik lees dat hier meerdere mensen zijn die, zoals ik, zelf charcuterie maken.Zelf ben ik vooral bezig met pancetta, coppa en lonzu. Voor het bereiden en drogen van de charcuterie gebruik ik gewoon de "oude" technieken. Pekelen in zout en drogen aan de natuurlijke lucht in onze kelder.Nadien bewaren van de charcuterie is iets moeilijker want de charcuterie wordt te droog - te hard.Ik zou dus bepaalde stukken vacuüm willen verpakken om dit uitdrogen te voorkomen. Wie gebruikt reeds een vacuüm machine, welk merk/type, kostprijs en positieve/negatieve ervaringen zijn welkom! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jane Doe Posted June 7, 2015 Share Posted June 7, 2015 Wij werken er ook mee, hebben een staande industrie machine.Bevalt heel goed, voor vloeistoffen met name handig en koffie/thee/kruiden verpakkingen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
henkg Posted June 7, 2015 Share Posted June 7, 2015 Kijk eens b.v.. hier: seal-apparaat-wie-t11509.html Ik weet niet of droge worst houdbaar blijft als ze gevacumeerd wordt Quote 2025_teeltlijst (.xlsx) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.