Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Vacuüm machine


scubapat

Recommended Posts

Ik lees dat hier meerdere mensen zijn die, zoals ik, zelf charcuterie maken.

Zelf ben ik vooral bezig met pancetta, coppa en lonzu. Voor het bereiden en drogen van de charcuterie gebruik ik gewoon de "oude" technieken. Pekelen in zout en drogen aan de natuurlijke lucht in onze kelder.

Nadien bewaren van de charcuterie is iets moeilijker want de charcuterie wordt te droog - te hard.

Ik zou dus bepaalde stukken vacuüm willen verpakken om dit uitdrogen te voorkomen.

 

Wie gebruikt reeds een vacuüm machine, welk merk/type, kostprijs en positieve/negatieve ervaringen zijn welkom!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...