Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

Ik vind her en der wel iets over confituur op deze site maar ben benieuwd hoe jullie dat maken.

 

Ik kook ze meestal op de klassieke manier, die ik van mijn moeder en overgrootmoeder heb overgenomen, maar met iets minder suiker.

 

Voor aardbeiconfituur is dat

- 2 kg fijngesneden fruit met 1,6 kg suiker een nachtje laten staan op een koele plek,

- sap van 1 citroen en anderhalf pakje pec toevoegen (de gewone versie)

- op een zacht vuurtje de fruitbrei opwarmen tot de suiker gesmolten is

- op een hevig vuur aan de kook brengen en 5 - 10 minuten laten opkoken tot de siroop duidelijk dikt

- nog even op een lager vuur laten uitdampen als dat nodig is (even testen of de confituur geleert op een koud bordje)

- potten afvullen

 

Soms vervang ik een deel van de aardbeien door aalbessensap (opgekookt en pitjes weggezeefd) en voeg dan minder pectine toe omdat aalbessen dat ook bevatten.

 

Waarom ze het fruit in de suiker lieten staan, weet ik eigenlijk niet - het zou wel leuk zijn om te weten of dit effectief een voordeel heeft

  • 1 maand later ...
Geplaatst:

Ik maak het bijna hetzelfde, al gebruik ik geleisuiker en geen pec.

Afhankelijk van de zoetheid van de vruchten gebruik ik 1:1, 1:2 of 1:3 geleisuiker.

Maar meestal maak ik aalbessenjam en dan gebruik ik 1:1 (omdat de aalbessen niet zo zoet zijn). En dan is het heel simpel, op elke kilo fruit 1 kilo geleersuiker meekoken en dat dan zo'n 5 minuten door laten koken en voor de rest hetzelfde. Nu ben ik nog wel wat ongeduldig en sla de geleertest te vaak over, zodat ik weleens te dunne confituur heb. Ook lekker, maar dan meer geschikt voor in de yoghurt bijvoorbeeld.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.