Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Ik heb een voedseldroger gekocht en probeer daarmee nu salie te drogen.

Volgens weckenonline.eu moet dat 12 uur lang op 35 graden.

De machine staat nu al bijna 24 uur aan, en de salie voelt nog steeds heel zacht en fluweelachtig, en niet echt droog...

 

Hoort dat zo?

 

Of moet het nog veel langer drogen?

Geplaatst:

Aan de lucht drogen is hier al te vaak mislukt (toch te vochtig, of te heet, of weet ik veel wat) dus vandaar nu de droger.

Ja het leek mij ook dat het langer moet want ik meende ook dat het knaperig moet worden, maar dan moet het dus wel héél veel langer dan dat ik gelezen had... Ze zijn nu nog stééds zacht (na zo'n 30 uur in de droogmachine!)

 

Ik heb het apparaat nu maar wat warmer gezet want ik heb het idee dat hij niet zo heet wordt als dat hij zegt dat-ie doet...

Geplaatst:

Naar wat ik gelezen heb, zou je kruiden niet warmen dan 35 graden moeten drogen omdat dan de werkzame stoffen (deels) verloren gaan...

 

De brandnetels werden op deze temperatuur overigens wel goed droog. Maar de salie heeft 36 uur aangestaan en was nog steeds zacht. Nu nog maar een paar uurtjes verder doen, ééns moet het toch droog worden!

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...