Jump to content

Recommended Posts

Posted

Wie van jullie doet niet zure groente wecken gewoon in hun kookvocht na het blancheren? Het wordt sterk afgeraden vanwege kans op botulisme. In een hogedruk ketel zou het wel mogen. Maar nu lees ik ook dat de toxines van botulisme 15 minuten koken toch al niet overleven.

 

Een hoge drukketel kost meer, en bovendien heb je dan weckpotten met schroefdop nodig die veel duurder zijn, want met echte weckpotten kan het nog wel eens mislukken.

 

Ik gebruik dus liever gewoon een weckketel. Echter zal ik het mezelf nooit vergeven als ik mijn gezin vergiftig dus ik twijfel.. wat is jullie mening?

Posted

wij wecken niet-zure rodekool, aardappels etc. in een gewone snelkookpan op hoge druk dus 120 graden, gewoon in weckglazen stortmodel, gaat bijna altijd meteen goed

als het spul uit de potten gebruikt worden koken we eea nog een minuut of 10 door, dan maak je eventuele botuline stuk

Posted

Een gewone snelkookpan heb ik helaas niet. las ook dat de pan een bepaalde afmeting moet hebben, omdat anders de temperatuur ook niet op de 121 graden komt. Heb je die van jou eens gemeten of het wel echt de 120 graden haalt? Zo ja, welke heb jij dan?

Posted

Ik weck maïskorrels en erwten in water, en courgette in suiker/azijn/water (zijn amper zuur als ze ze zo eet). Als je zaken zo hoog gaat verhitten, en daarna nog 10 minuten kookt dan lijkt mij dat ze niet meer lekker zijn. Maar goed, RobO weet wel van goed eten, dus ik kan het helemaal mis hebben.

Andere groenten bewaar ik op andere manieren (en dan bedoel ik niet de vriezer), of niet.

Posted

klopt,

we doen alleen groenten die dat extra stoofje wel kunnen hebben, dus rode kool en bleekselder bijvoorbeeld

boontjes, andijvie, snijbiet, spinazie etc. worden zo snot dus die vriezen we in

 

de vastkokende aardappeltjes zijn maatje kriel in de schil, 1 minuutje geblancheerd om de zooi op de schil te killen, dan 10 minuutjes in de snelkoker wecken en in de pan laten afkoelen (dit doen we alleen omdat ze bij ons al in december gaan uitlopen wegens geen koele donkere ruimte)

 

na openen afspoelen en evt. halveren en in de oven verhitten op 200 graden met wat kruiden, olie

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...