Claudia69 Posted June 5, 2011 Share Posted June 5, 2011 Dit jaar heb ik in de plaats van gewone peultjes eens sugar snaps gezet, maar ik weet niet goed wanneer je die moet oogsten? Moet ik nu wachten tot er al redelijk ontwikkelde erwtjes in de peulen zitten of worden ze te taai en te draderig als ik dat doe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerwin Posted June 5, 2011 Share Posted June 5, 2011 Als je doperwten wilt,moet je wachten tot het dikke peulen zijn. Om ze als sugarsnaps te eten kun je het best de peulen die plat zijn pakken. Anders wordt de rand van de schil te taai. (de binnenkant is dan wel erg lekker, maar de buitenrand is niet doorheen te komen.) Voor de doperwten heb je wel behoorlijk wat peulen nodig. Ik heb ze twee weken geleden geoogst voor de eerste keer en kwam er zo achter. Maar de doperwtjes ervan zijn echt goddelijk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claudia69 Posted June 5, 2011 Author Share Posted June 5, 2011 De eerste lading is intussen geblancheerd en je hebt gelijk: ze zijn zaaaaaalig lekker en zoet. Dat worden nooit meer gewone peultjes, denk ik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.