Jump to content

Gerwin

Members
 • Posts

  102
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Den Helder
 • OCCUPATION
  Militair
 1. Ik had er vorig jaar ongeveer 12 staan. Daar heb ik meerdere keren met een gezin van 4 goed van kunnen eten. Ik moest alleen de duiven uit de buurt houden. Die vonden de jonge peultjes namelijk erg lekker.
 2. Mijn rode kool doet het gelukkig heel goed. Maar die staat ook op een verhoogd bed. De spruiten, savooiekool en koolraap lijken na het bij strooien van kali en het losmaken van de grond weer hun normale kleur terug te krijgen. De rode bladeren vallen af en verder lijken ze in orde. Gisteren nog maar een keer de grond losgemaakt en gelijk kali met compost vermengt erom heen gestrooid. Jammer genoeg verwachten ze vandaag weer een hoop regen.
 3. ja, ze staan in de moestuin. Er heeft wel veel water gestaan. Inderdaad staan de rode en boerenkool 20 cm hoger in houten bakken. Misschien moet ik wat meer compost geven aan de rood wordende kooltjes als het water alle voedingstoffen uit de grond heeft gespoeld.
 4. In mijn koolvak heb ik de volgende kolen staan: Rode kool, boerenkool spruitkool, savooiekool en koolraap. De eerste twee doen het prima. Echter de andere drie kregen allemaal rode bladeren. Zelfs na het toevoegen van Kali bleef het blad rood. (alleen de koolraap is weer mooi van kleur.) Weet iemand wat ik er nog tegen kan doen? Zelfs bij mijn net geplante brocoli begint er 1 op rode kool te lijken
 5. Van mij ook hartelijk gefeliciteerd. En mijn complimenten voor de leuke puzzel.
 6. Ik weet hem Maar daar had ik ook hulp bij nodig.
 7. Gerwin

  Sugar snaps

  Als je doperwten wilt,moet je wachten tot het dikke peulen zijn. Om ze als sugarsnaps te eten kun je het best de peulen die plat zijn pakken. Anders wordt de rand van de schil te taai. (de binnenkant is dan wel erg lekker, maar de buitenrand is niet doorheen te komen.) Voor de doperwten heb je wel behoorlijk wat peulen nodig. Ik heb ze twee weken geleden geoogst voor de eerste keer en kwam er zo achter. Maar de doperwtjes ervan zijn echt goddelijk.
 8. Vandaag de eerste tuinboontjes geplukt en gegeten, boterzacht. Eigenlijk iets te jong geplukt, maar het was het waard. Kan niet wachten tot de volgende lading.
 9. Gerwin

  Droogte

  Rijven? dat zegt mij niks. Kun je mij uitleggen wat je daarmee bedoeld?
 10. ik meende dat de Dille juist aantrekkelijker was voor luizen dan de tuinbonen zelf. (je offert je dille op voor je tuinbonen?) Wat zeker helpt is bij de planten ook knoflook planten. Mijn aubergine zat onder de bladluis, maar nadat ik een teentje aan de voet van mijn plantjes in de grond had geduwd waren de luisjes met de noorderzon vertrokken. (nu heb ik in de hele tuin her en der knoflook staan )
 11. Ik zou hem gelijk opeten. Smaakt fantastisch met een lekkere dressing en is zo vers het lekkerst.
 12. Wij maken wel deel uit van de doelgroep... maar hebben allebei nog geen echte groene vingers echter wel veel plezier in de tuin. Bovendien heb ik geen motor maar een grote oude dieselslurper en ik vind patat niet zo lekker als lekkere vastkokende aardappels met rozemarijn en zout uit de oven. Mijn vrouw is wel heel fotogeniek
 13. De eerste paprika aan de plant. Nu nog klein, maar over een maand lekker in de macaroni.
 14. Mijn zoon, dochter en ik hadden alle drie tegelijk radijsjes gezaaid. Die van mijn dochter leek wel een golfbal zo groot. De mijne waren perfect rond en heerlijk van smaak. Die van mijn zoon leken wel wortels zo lang. De afstand tussen die van mijn zoon en van mij was 1 meter. Alle drie vol in de zon. Bij mijn dochter is dit jaar geen mest gebruikt. Aan de kant van mijn zoon en mij wel. Alle zaadjes kwamen uit hetzelfde zakje. Ik denk dus dat geduld datgene is wat de radijsjes doet lukken.
×
×
 • Create New...