Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

recept koolrabi


harmony

Recommended Posts

Ik heb onlangs soep gemaakt van de minder geslaagde knolletjes. Een kleine kilo koorabi + 2 sjalotjes of een kleine ui + 2 teentjes look + 1 liter bouillon + wat dille (of kervel) en peterselie + peper en zout en eventueel een scheutje room.

Link to comment
Share on other sites

Ik doe niks bijzonders met koolrabi, meestal alleen schillen, in stukken snijden van ongeveer gelijke grootte, en even stomen of een paar minuutjes in de magnetron. Ik sta altijd te juichen bij het aanrecht als er koolrabi in de biologische groentetas zit... het is heel lekker vind ik. Lijkt inderdaad op bloemkool, maar de structuur is anders, het is sappiger/knapperiger. Als je het niet te lang kookt, is het ook een beetje pittig (net zoals bloemkool weer).

 

Je kunt het ook rauw eten, schillen, dunne plakjes schaven, en een beetje mayonaise, peper en azijn of citroensap erdoor.

 

De bladeren kun je ook eten (stoven), schijnt reuze gezond te zijn maar ik hou er niet zo van, ze zijn vaak wat taai.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb dit jaar prachtige rode koolrabi, en wat ik het lekkerst vind is heel simpel : schillen, klontje boter, snufje zout, heel heel weinig water en op een middelmatig vuurtje langzaam gaarstoven. eventueel een klein beetje nootmuskaat voor het opdienen. heerlijk!

Ik heb ook geprobeerd de blaadjes en stengeltjes te eten, bleeh , ik vond het 3x nx

Link to comment
Share on other sites

Ik heb dit jaar prachtige rode koolrabi, en wat ik het lekkerst vind is heel simpel : schillen, klontje boter, snufje zout, heel heel weinig water en op een middelmatig vuurtje langzaam gaarstoven. eventueel een klein beetje nootmuskaat voor het opdienen. heerlijk!

Ik heb ook geprobeerd de blaadjes en stengeltjes te eten, bleeh , ik vond het 3x nx

Nee, zijn houterig. Inderdaad bleeh

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Link to comment
Share on other sites

Ik heb dit jaar prachtige rode koolrabi, en wat ik het lekkerst vind is heel simpel : schillen, klontje boter, snufje zout, heel heel weinig water en op een middelmatig vuurtje langzaam gaarstoven. eventueel een klein beetje nootmuskaat voor het opdienen. heerlijk!

:

 

Op die manier maak ik witte kool klaar, met nog een beetje kerrie erdoor

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...