harmony Posted June 7, 2011 Share Posted June 7, 2011 Van mijn buurvrouw heb ik een aantal koolrabi plantjes gekregen, die het prima doen.Alleen heb ik nog nooit van mijn leven koolrabi gegeten, laat staan klaargemaakt.Wie heeft er een lekker recept? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claudia69 Posted June 7, 2011 Share Posted June 7, 2011 Ik heb onlangs soep gemaakt van de minder geslaagde knolletjes. Een kleine kilo koorabi + 2 sjalotjes of een kleine ui + 2 teentjes look + 1 liter bouillon + wat dille (of kervel) en peterselie + peper en zout en eventueel een scheutje room. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
harmony Posted June 7, 2011 Author Share Posted June 7, 2011 Dank je, bewaar ik. Eén plantje wordt één knolletje toch?En kun je de smaak ook ergens mee vergelijken? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claudia69 Posted June 7, 2011 Share Posted June 7, 2011 Met bloemkool, maar dan iets zachter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
harmony Posted June 7, 2011 Author Share Posted June 7, 2011 En bloemkool is al zo zacht.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_*_iris_*_ Posted June 7, 2011 Share Posted June 7, 2011 Ik doe niks bijzonders met koolrabi, meestal alleen schillen, in stukken snijden van ongeveer gelijke grootte, en even stomen of een paar minuutjes in de magnetron. Ik sta altijd te juichen bij het aanrecht als er koolrabi in de biologische groentetas zit... het is heel lekker vind ik. Lijkt inderdaad op bloemkool, maar de structuur is anders, het is sappiger/knapperiger. Als je het niet te lang kookt, is het ook een beetje pittig (net zoals bloemkool weer). Je kunt het ook rauw eten, schillen, dunne plakjes schaven, en een beetje mayonaise, peper en azijn of citroensap erdoor. De bladeren kun je ook eten (stoven), schijnt reuze gezond te zijn maar ik hou er niet zo van, ze zijn vaak wat taai. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romke3 Posted June 10, 2011 Share Posted June 10, 2011 Ik heb dit jaar prachtige rode koolrabi, en wat ik het lekkerst vind is heel simpel : schillen, klontje boter, snufje zout, heel heel weinig water en op een middelmatig vuurtje langzaam gaarstoven. eventueel een klein beetje nootmuskaat voor het opdienen. heerlijk!Ik heb ook geprobeerd de blaadjes en stengeltjes te eten, bleeh , ik vond het 3x nx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bonnie f Posted June 10, 2011 Share Posted June 10, 2011 Ik heb dit jaar prachtige rode koolrabi, en wat ik het lekkerst vind is heel simpel : schillen, klontje boter, snufje zout, heel heel weinig water en op een middelmatig vuurtje langzaam gaarstoven. eventueel een klein beetje nootmuskaat voor het opdienen. heerlijk!Ik heb ook geprobeerd de blaadjes en stengeltjes te eten, bleeh , ik vond het 3x nx Nee, zijn houterig. Inderdaad bleeh Quote Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?” Link to comment Share on other sites More sharing options...
harmony Posted June 10, 2011 Author Share Posted June 10, 2011 Ik heb dit jaar prachtige rode koolrabi, en wat ik het lekkerst vind is heel simpel : schillen, klontje boter, snufje zout, heel heel weinig water en op een middelmatig vuurtje langzaam gaarstoven. eventueel een klein beetje nootmuskaat voor het opdienen. heerlijk!: Op die manier maak ik witte kool klaar, met nog een beetje kerrie erdoor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.