appelvrouw Posted June 8, 2011 Share Posted June 8, 2011 Ik heb een mega-oogst peultjes..een beetje veel gezaaid. Heeft er iemand ervaring met peultjes invriezen? Blancheren of rauw? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claudia69 Posted June 8, 2011 Share Posted June 8, 2011 Blancheren, anders krijg je zeker slappe waterzakjes als je ze ontdooit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
harmony Posted June 8, 2011 Share Posted June 8, 2011 Vorig jaar had ik sperzieboontjes geblancheerd en ingevroren, één grote natte zooi. Niet lekker. Zit er toch te denken ze eens rauw in de vriezer te gooien. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansm Posted June 8, 2011 Share Posted June 8, 2011 Wecken lijkt mij beste optie. Quote Players only love you when they're playing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted June 9, 2011 Author Share Posted June 9, 2011 Met wecken blijft er misschien ook niet veel over. Ik doe denk ik half om half ( blancheren en rauw) en laat het nog weten.. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansm Posted June 9, 2011 Share Posted June 9, 2011 ik snap het niet waarom blijft er mischien niet veel van over, ik ben dat van plan namelijk Quote Players only love you when they're playing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted June 9, 2011 Author Share Posted June 9, 2011 Nu ik dacht, omdat je ze normaal ook maar 4 minuutjes kookt, dat ze dan al "verkookt zijn als ze geweckt worden, ik weet het niet uit ervaring hoor... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansm Posted June 9, 2011 Share Posted June 9, 2011 Oja ik heb nog niet gekeken hoe het wecken van peulen moet. Quote Players only love you when they're playing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
helena Posted June 9, 2011 Share Posted June 9, 2011 Heb helaas niet genoeg peultjes om in te maken; 5 planten , net genoeg om een paar x lekker van te smullen. Volgend jaar een bak vol! Ons moeder blancheert ze en dat is best te eten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted March 8, 2012 Share Posted March 8, 2012 Met wecken blijft er misschien ook niet veel over. Ik doe denk ik half om half ( blancheren en rauw) en laat het nog weten.. Hoe is het verhaal van de peulen afgelopen, Appelvrouw? Ik heb zin om veel peulen te zetten, maar zijn ze wel lekker na de diepvries? Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
thea Posted March 8, 2012 Share Posted March 8, 2012 Blancheren water koken dan de peultjes of bonen er in .Als het kook er uit halen.dan in een bak met koud water stoppen (schrikken) en dan eruit op een doek.op een dienblad leggen in de diepvries.zo kan je ze los invriezen. Wat heel belangrijk is uit de diepvries in de pan koken of wokken. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted March 8, 2012 Share Posted March 8, 2012 bedankt... dan ga ik eens veel peulen zetten... zo lekker... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted March 8, 2012 Share Posted March 8, 2012 Ik weet niet of je sperziebonen met peultjes kunt vergelijken (nooit peultjes gegeten ) Maar de sperziebonen heb ik rauw ingevroren en als ik ze nu eet, breng ik water een de kook en haal dan pas de bonen uit de vriezer en mik ze in t kokend water....6 minuten...dan zijn ze lekker....beetgaar. eerst ontdooien of langer koken...worden ze waterig of slap/taai. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thea Posted March 8, 2012 Share Posted March 8, 2012 Mee eens als je voor knapperig ga,er zijn mensen die van slappe boon houden.Blanseren is eigen schimmel/ziekte vrij maken. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted March 8, 2012 Share Posted March 8, 2012 Hmm, slappe peulen zijn niet lekker... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted March 9, 2012 Author Share Posted March 9, 2012 Blancheren water koken dan de peultjes of bonen er in .Als het kook er uit halen.dan in een bak met koud water stoppen (schrikken) en dan eruit op een doek.op een dienblad leggen in de diepvries.zo kan je ze los invriezen. Wat heel belangrijk is uit de diepvries in de pan koken of wokken. Ik heb alles precies zo gedaan Thea en had toch slappe bende ( de peulen) en karton ( de sperziebonen). het zal ook wel aan de soort liggen niet? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
claartje Posted March 11, 2012 Share Posted March 11, 2012 mijn oma blancheerde normaal altijd de sperziebonen (dus of het voor peulen ook zo werkt weet ik niet), totdat mijn opa een paar jaren zo doorsloeg met z'n bonen telen, dat vrijwel niemand ze meer lust tegenwoordig mijn oma en moeder hebben ze toen rauw in de vriezer gedaan. water aan de kook, bevroren boontjes er bij en niet te lang koken, we merkten geen verschil met de geblancheerde. hier gaan ze tegenwoordig ook rauw de vriezer in. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.