helena Posted June 10, 2011 Share Posted June 10, 2011 Vandaag kruidenboter gemaakt, wat heerlijk met zoveel kruiden voor de pluk .Zou graag wat kruidenboter maken om in te vriezen, om de winter door te komen zeg maar. Vraag me af heeft iemand al eerder kruidenboter ingevroren? Boter gaat goed maar vraag me af of kruidenboter misschien meer als een soort groene boter ontdooit? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted June 10, 2011 Share Posted June 10, 2011 Ja, dat kan je makkelijk invriezen. Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
greetje11 Posted June 10, 2011 Share Posted June 10, 2011 In vind het er niet lekkerder op worden als het wat langer in de vriezer zit. Ik zou zelf de kruiden fijn maken en dan in een ijsblokjesbakje invriezen, als ze bevroren zijn in een zakje doen, en pas als je het nodig hebt ontdooien en dan mengen met roomboter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
helena Posted June 10, 2011 Author Share Posted June 10, 2011 Dat lijkt me inderdaad ook beter, kun je verse roomboter gebruiken. Dan kun je ook alle kruiden die je teveel hebt fijnsnijden, goed mengen en droog invriezen in een grote bak? Haal je er vanlieverlee wat uit. Vroeg me ook af of de knoflookgeur niet zou gaan overheersen in de vriezer? Prei rauw invriezen is me ook niet goed bevallen, het geurt de kast uit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greetje11 Posted June 10, 2011 Share Posted June 10, 2011 Klopt ik doe 2 zakken om de prei, en toch blijf ik het ruiken. Maar waarom knoflook invriezen, de bollen kun je toch bewaren Of de teentjes in olie doen, maar dat weet ik niet zeker. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
helena Posted June 10, 2011 Author Share Posted June 10, 2011 Wilde makkelijk doen en kant en klare kruidenboter maken. Toch het lijkt me idd beter de ingrediënten later te mengen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koert Posted June 11, 2011 Share Posted June 11, 2011 Ik vries de kruidenboter ook altijd in, in kleine porties en vind dat erg goed gaan...super makkelijk. De meeste kruidenboters uit de horeca komen ook uit de vriezer! Quote Even a broken clock is right twice a day Link to comment Share on other sites More sharing options...
meekje Posted June 11, 2011 Share Posted June 11, 2011 Heb hier ook ingevroren kruidenboter, ik maak een grote rol verpak die in een diepvrieszak en snijd daar dan (in bevroren toestand) plakken af zoveel als ik nodig heb en het gaat prima! Quote Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.