Indy Posted May 10, 2016 Share Posted May 10, 2016 Vandaag kwam ik een blikje chilibonen tegen in de winkel,even gelezen welke boon dat is, het is een Pinto boon. Opgezocht, en hier noemen ze dat de kievitsboon. Leuk tot zover. Maar............................hier in de winkel liggen (te telen) kievitssbonen als Borlottiboon. Wie helpt mij even uit de bonen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roosmarij Posted May 10, 2016 Share Posted May 10, 2016 zijn Borlotti bonen niet gewoon hetzelfde als Kievitsbonen? Meende ik tenminste ergens gelezen te hebben. Quote Door een klein beetje zon kun je veel regen vergeten. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indy Posted May 10, 2016 Author Share Posted May 10, 2016 En dan dus ook de Pintoboon? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaaizee Posted May 10, 2016 Share Posted May 10, 2016 Denk het wel https://nl.wikipedia.org/wiki/Kievitsboon Hoewel? Het is wikipedia o kijk http://www.dekooktips.com/warenkennis/peulvru/peulboon.htm"(Italiaanse) Borlotti bonen (in Amerika heten deze bonen Cranberrybeans) zijn crème met rode vlekken. Ze lijken zo erg op kievietsbonen (pinto beans) dat ze er - in de levensmiddelenhandel en ook door zaadleveranciers - vaak mee verwisseld worden. Borlotti bonen zijn zowel in blik**** als droog **** te koop." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indy Posted May 11, 2016 Author Share Posted May 11, 2016 Ah, super. Een Borlotti is dus niet hetzelfde. Dan even op zoek naar de Pinto (grijs met wit) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.