Geplaatst: 3 augustus 201312 j Aalbessen op siroop 7 potten..veel courgettes in de vriezer. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 4 augustus 201312 j ennuh...3 kg courgette soepbasis in de freezer, 700 g augurk in het zout gezet voor poolse augurken (dat doen we zo: Augurken op Poolse wijze Ingrediënten:3 kilo augurken160 gram zout400 gram suiker1,5 liter witte wijnazijn (RobO: wij doen zelf 1 l azijn en 0,5 l water en een scheutje witte wijn als het er staat…)5 laurierbladen5 uien1 theelepel witte peper1 theelepel dille of verse dille1 theelepel mierikswortel Bereiding:Was de augurken goed en snij ze in schijven van 2 cm.Laat de augurken 24 uur lang in een oplossing van zout met water staan. (Voor elke liter water moet u 75 gram zout toevoegen). Snij de uien ook in schijven. Spoel de augurken goed af onder koud stromend water.Verwarm de azijn, voeg de uien, augurken, suiker, witte peper, dille, mierikswortel en laurierbladen toe en laat even koken.Vul de weckpotten tot de rand.Sluit de weckpot goed af en laat het 2 maanden op een koele en donkere plaats staan 5 augustus 201312 j aangepast door Gast
Geplaatst: 4 augustus 201312 j courgettesoep courgette 2 hele ui foelie stukkoken dan pureren en bouillon toevoegenui en foelie eruit vissen preiringetjes, Pigge soepkruiden, P&Z, runderfond erbij en even doorkokenbuitengewoon lekker, zegt mijn zwager...
Geplaatst: 4 augustus 201312 j Vier flessen tuinsiroop, van fruit uit de tuin: zwarte bes, rode bes, aardbei, rabarber... http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 4 augustus 201312 j Van de laaste kruisbessen ,twee potjes kruisbessenjam gemaakt,nu is de struik dan ook kaal.
Geplaatst: 4 augustus 201312 j aalbessengelei met limoensap... We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 4 augustus 201312 j aalbessengelei met limoensap... Hoe ga je die eten? http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 5 augustus 201312 j Ingemaakte courgette: Courgette in blokjes van 0.5 x 0.5 cm snijden nadat je de zaden hebt verwijderd. Ondertussen zoveel potten als je nodig hebt uitkoken en zoveel azijn als nodig aan de kook brengen. Om extreem zuur te voorkomen voeg je naar smaak honing toe. Vervolgens potten na uitkoken uit het water halen en voorzien van een laagje mosterdzaad en dillezaad. Courgettestukjes afwisselend met een paar flinterdunne (1 mm x 1 mm ) rode peper. Bovenaan afsluiten met een laagje mosterdzaad en dillezaad. Vervolgens de heftig kokende azijn met de honing daarin opgelost over de courgette heen gieten tot de pot gevuld is. Even wachten tot de lucht eruit is en dan nog eens afvullen tot aan de rand. Deksel erop, pot omdraaien en in spanning wachten tot je 'plop' hoort. Dan is de pot vacuum getrokken en maanden tot jaren houdbaar. Heerlijk over salades, door tonijnsalade of andere vissige salade heen en gewoon om van te snoepen .
Geplaatst: 5 augustus 201312 j Hoe ga je die eten?Op brood lekker, maar hij is bedoeld voor bij de paté, bij kaas, en als basis van cumberlandsaus. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 5 augustus 201312 j Klinkt goed Gwen, ga ik ook proberen. Courgettes genoeg, afgelopen week bijna 10kg geoogst en het blijft maar doorgaan. Net Rode bieten op zoetzuur gezet. Rode bieten 45min koken en pellen. Paar uien in ringen snijden. Water (50%) en azijn (50%) aan de kook brengen, suiker toevoegen. Als de suiker is opgelost, uien, mosterdzaad en een in reepjes gesneden rode peper toevoegen. Even laten koken, dan de bietjes toevoegen. Dan nog even de potten ermee vullen en klaar is Kees
Geplaatst: 5 augustus 201312 j Een pan vol rode bieten gekookt, gepeld en in blokjes gesneden. Zoekende naar een manier om ze in zoetzuur in te maken, recepten vind ik hier wel! Een deel van de bieten heb ik ingevroren. Dan heb ik toch nog wat als het inmaken gaat mislukken, het wordt de eerste keer voor mij.
Geplaatst: 7 augustus 201312 j @Huub: nou maak je geen zorgen, gaat altijd goed... hier 5 kg zuurkool in de pot gestopt, blupt u maar! en 4 zakjes snijbonen en 1 zakje courgettestukjes
Geplaatst: 8 augustus 201312 j Nieuw probeersel: snijbonen in het zout, in de diepvries!Vond vroeger de geweckte snijbonen van mijn oma lekker, je weet wel: blote kindertjes in het groene gras Mijn moeder maakte dat met gemalen snijbonen uit de diepvries, zonder zout, en dat smaakte naar niets.Nu voor het eerst zelf snijbonen, genoeg om wat in te vriezen. Ik heb ze gemalen en met grof zout bestrooid. Rauw ingevroren. Ben heel benieuwd!
Geplaatst: 8 augustus 201312 j Dat is een interessante combinatie, bonen in het zout invriezen! Geblancheerde bonen invriezen doen we niet meer - ze worden zo taai.
Geplaatst: 8 augustus 201312 j Want zout bevriest niet snel, daarom wordt ook strooizout in de winter gebruikt en worden de meeste diepvriesproducten niet of weinig gezouten. Blancheren drie a vijf minuten, afspoelen (onderdompelen) in koud water, invriezen, en als je het wilt eten in een pan met heet water doen als ze nog bevroren direct uit de vriezer komen, dan kunnen ze mijns inziens biet taai zijn.
Geplaatst: 9 augustus 201312 j 7 kg kool tot zuurkool verwerkt..kinderen hadden work out tijdens het stampen ( ik was al bang dat het pap ging worden..) ( moet ik dat sap wat boven het bord komt te staan afscheppen? Brr het stinkt naar gekookte kool ) Ook met 240 bladeren van de perzikboom een perzikdrank gemaakt..andere ingrediènten:6 liter rosé, een groot glas eau de vie, vanillestokje, suiker en uitgeperste citreon... We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 10 augustus 201312 j 2 emmers kleine perziken verwerkt tot jam en chutney..jummie http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
Geplaatst: 10 augustus 201312 j Vandaag voor het allereerst komkommers ingemaakt. Overal op internet gespeurd naar recepten, en hoe het moest. Ben benieuwd hoe ze over een paar maanden smaken Groetjes Kelly
Geplaatst: 10 augustus 201312 j LavendelbolletjeNiet vandaag gedaan,maar vorige week.Ik had m al bij mn moestuinseizoen geplaatst,en toen vroeg Marijke hoe hij gemaakt was.Dus ik dacht ,laat ik m hier zetten.Ik heb m gepind van deze site http://chappellhilllavender.com/lavenderwands.htmlHet is in het engels,maar op zich wijst het zich wel.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.