appelvrouw Geplaatst: 27 augustus 2013 Share Geplaatst: 27 augustus 2013 Snijbonen in de vriezer gedaan ( 8 porties voor mijzelf alleen, manlief lust dat niet.. )17 porties bieten ingevroren. Gemma tot nu toe bewaarde ik de bieten in zaagsel, maar wil wel invriezen proberen..hoe vries jij de bieten in? blancheren, en dan hoeveel minuten?En de snijbonen? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 27 augustus 2013 Share Geplaatst: 27 augustus 2013 uhm, sorry dat ik me ermee bemoei...snijbonen blacheer ik 1 minuut en koel dan snel verder 2 kg snijbonen gedroogd alsook 15 laurierblad en 6 tomaatjes Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Elizabet Geplaatst: 27 augustus 2013 Share Geplaatst: 27 augustus 2013 Niet echt uit eigen tuin (maar uit bos om de hoek) en niet echt ingemaakt, maar ik heb een litertje bramen-bosbessenjam gemaakt, met gember, knoflook en roze- en sechuan-peper. Lekker!! Quote elizabet.nl Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 28 augustus 2013 Share Geplaatst: 28 augustus 2013 munt, laurier, rozemarijn, wat kievitsbonen gedroogd (dat had natuurlijk net zo goed aan de omgekeerde plant gekund... ) rest van de kievitsplanten in de schuur gehangen, ondersteboven ja spiraal van de drogerkast uitgezet en de hele schuur als zonnedroger gebruikt, dus warme schuurlucht door de ventilator, top , verbruik van 350 W gedaald naar 20 W (note to self: werkt alleen overdag, duh, dus op tijd weer uitzetten RobO!) Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Katja1604 Geplaatst: 29 augustus 2013 Share Geplaatst: 29 augustus 2013 Ik heb net een heerlijke cherrytomaten saus gemaakt met oregano, en nog wat ingredienten, maar die kwamen niet uit de tuin.De saus smaakt heerlijk en zal ook niet lang in de voorraadkast staan! Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 29 augustus 2013 Share Geplaatst: 29 augustus 2013 4 kg pruimen tot invriesmoes verwerkt door echtgenote Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Eveline68 Geplaatst: 29 augustus 2013 Share Geplaatst: 29 augustus 2013 Spekbonen geplukt en straks invriezen, moet me nog gaan verdiepen in wecken. En zo juist een lekker bord vol snijboontjes gegeten die had ik nog in de vriezer van de volkstuin mmmm was lekker moet een beetje minder zout eten dus heb ik herbakruiden gebruikt moet zeggen smaakte heeeeel erg goed. En als toetje (eerder tussen door snack) een paar druiven uit eigen tuin. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
thea Geplaatst: 29 augustus 2013 Share Geplaatst: 29 augustus 2013 Op snijbonen hoeft je niet met zout te koken.Bij opdienen klein stukje room boter en nootmuskaat. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Gemma Geplaatst: 30 augustus 2013 Share Geplaatst: 30 augustus 2013 Snijbonen in de vriezer gedaan ( 8 porties voor mijzelf alleen, manlief lust dat niet.. )17 porties bieten ingevroren. Gemma tot nu toe bewaarde ik de bieten in zaagsel, maar wil wel invriezen proberen..hoe vries jij de bieten in? blancheren, en dan hoeveel minuten?En de snijbonen? Ik kook de bieten afhankelijk van het formaat.Vervolgens kook ik ze 20 minuten. ( hele dikke een half uur )Dan vel verwijderen en "staartje" en laatste plukje loof.Dan rasp ik de bieten en dat vries ik per portie in.Bij het eten hoeven ze alleen verwarmd te worden ( of koud en dan alleen laten ontdooien).En opmaak brengen zoals je ze lekker vind ( wij met beetje azijn, suiker, appel en gesnipperde ui ) De snijbonen was is, snijd ik en gaan zo in de vriezer Quote http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 ) Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 30 augustus 2013 Share Geplaatst: 30 augustus 2013 Handige tip van de bietjes, bedankt Gemma.Snijbonen gaan er dus rauw in..ga ik ook eens proberen. Snij je ze met zo `n fijnsnijder, of gaan ze in grotere stukken? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
thea Geplaatst: 30 augustus 2013 Share Geplaatst: 30 augustus 2013 Rode bietjes deed ik vroeger ook zo als gemma. Nu doe ik het afschillen en plakje of vierkante stukjes 1 bij 1 cm even koken 10 min.De plakjes zo in de vrieze en deze gebruiken wij voor de stampot rodebiet met stukjes kaas er door. de stukjes maak ik in voor zoetzuur in potjes. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Cupcakeje Geplaatst: 1 september 2013 Share Geplaatst: 1 september 2013 eindelijk foto's gemaakt van mijn inmaaksels Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
eelzuhtjuh Geplaatst: 1 september 2013 Share Geplaatst: 1 september 2013 2 potjes peertjes bij wijze van test.Resultaat: eerste pot al bijna leeg hahaha Quote https://eelzuhtjuh.blogspot.com/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 1 september 2013 Share Geplaatst: 1 september 2013 17 potten Reine Claudejam d`Althann jam ( Lie nam het letterlijk toen ik zei: haal even een kilootje of wat pruimen uit de boom om jam te maken..hij had de boom leeggeplukt...)Een dienblad vol met halve Reine Claudes Doréé in de vriezer...( die hangen bij een buurman aan een boom voor de deur...gisteren heb ik daar met logeetje onze buik vol staan eten bij die boom..groot!zoet!superrijp! met het idee dat de buurman op vakantie was. Kwam hij vandaag met een grote bak gevuld met deze pruimen aanlopen..met een knipoog zei hij: ik begreep dat je deze lekker vind had ie ons gewoon zien smullen vanachter zijn raamluikje wel erg, ik heb wel 200 kg pruimen hierachter en hij maar 1 boom... ik heb hem maar een potje jam gegeven Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
greetje Geplaatst: 1 september 2013 Share Geplaatst: 1 september 2013 oooooh jet toch!!!!! foei Quote kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!http://guppedup.blogspot.nl/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
snekermoestuin Geplaatst: 1 september 2013 Share Geplaatst: 1 september 2013 courgette soep en ingevroren in bakjes van de chineesstokslabonen, een paar minuten de kook erover en daarna ook in de vriezer nu las ik jou berichtje Gemma en de reactie van Jet, over het zo invriezen van de boontjesdit ga ik de volgende keer ook doen Quote Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 2 september 2013 Share Geplaatst: 2 september 2013 pruimenmoes, bramensap, green grape tomaatjes, straks zuurkool Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
zoop Geplaatst: 2 september 2013 Share Geplaatst: 2 september 2013 De oogst Mijn eerste (hete!) sambal Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 3 september 2013 Share Geplaatst: 3 september 2013 O dat ziet er lekker uit Zoop! Ik ga toevallig ook vandaag sambal maken..maar laat de pitjes er mooi uit..dan is ie nog steeds heet genoeg! Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Gemma Geplaatst: 3 september 2013 Share Geplaatst: 3 september 2013 Willen jullie je sambal recept delen??Hoe lang is het houdbaar? Groetjes Gemma Quote http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 ) Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Sovreze Geplaatst: 3 september 2013 Share Geplaatst: 3 september 2013 Er staat momenteel een bramen-cake met honing topping in de oven, en de kwarttaart van bramenpulp staat op te stijven in de koelkast. Verder heb ik vorige week een bérg ingemaakt in weckpotten en liggen momenteel een hele hoop bosjes kruiden te drogen. Vanavond ga ik verder met de tomatensoep, die nu zachtjes staat te pruttelen. Voordat ik er soep van maak, lepel ik nog wat potten vol die ik apart behandel als zijnde tomaten-pastasaus. Multitasken! Alleen..... de geur van tomaten en bramen, gecombineerd, is toch niet heel geweldig Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 3 september 2013 Share Geplaatst: 3 september 2013 sambal gemaakt.de basis is een recept van Diana..Ik zet het bij de recepten. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jootje Geplaatst: 3 september 2013 Share Geplaatst: 3 september 2013 Bramenjam en weer...zucht....courgette zoetzuur! Gelukkig genoeg afnemers voor! Zouden die planten nu eens stoppen met produceren? Volgend jaar echt wat minder neerzetten! Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
HuubvG Geplaatst: 3 september 2013 Share Geplaatst: 3 september 2013 Neerzetten? Neerhangen bedoel jij?! Wat een werk om al die potjes zo op te hangen! Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jootje Geplaatst: 3 september 2013 Share Geplaatst: 3 september 2013 Huub: grinnik! Ik weet niet wat het is, en zeker niet hoe ik het moet veranderen....ze staan alleen op zijn kop als ik een foto van de ipad pak..... Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.