Geplaatst: 14 februari 201411 j blijft dat goed, tomaatjes uit de oven in de olie?? Kan me voorstellen dat er nog vocht in de tomaatjes zit en dat je dan last krijgt van schimmels e.d. mijn moestuin http://www.martinsmoestuin.nl
Geplaatst: 16 februari 201411 j yacon uit de winterstalling gehaald, heerlijk zoet & knapperignu ingemaakt volgens recept van Thea, rode bes, yacon citroen en vanillestokje, uurtje op 85 graden
Geplaatst: 16 februari 201411 j Kan 30 min op 80 graden http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Geplaatst: 17 februari 201411 j Kan 30 min op 80 graden ok dan, doen we bij de volgende pot, ik heb nog een kilo of 2 ps ik houd van Jorien ter Mors!
Geplaatst: 23 februari 201411 j Jootje, hoe heb je die prachtige kweepeerlikeur gemaakt? Ik ben dol op alles van kweeperen!
Geplaatst: 24 februari 201411 j blijft dat goed, tomaatjes uit de oven in de olie?? Kan me voorstellen dat er nog vocht in de tomaatjes zit en dat je dan last krijgt van schimmels e.d.Ja, de enige probleem was dat we hebben te goedkope olijfolie gebruikt. Als het heel goedkoop is dan krijg je "vetstukjes"in de olie als het in de koeling ligt. Dat maakt niet uit qua smaak, maar ziet niet zo mooi uit. Volgende jaar gaan we betere olie gebruiken. Schimmels hebben we niet gekregen. Sorry voor taalfoutjes, ik ben niet Nederlands =)Mijn blog: http://www.moestuinforum.nl/blog/Estemy
Geplaatst: 3 maart 201411 j Dat olie stolt heeft niets met de kwaliteit van doen hoor! Alle olie stolt onder een bepaalde temperatuur. Is ook helemaal niet erg, als-ie boven die temepratuur komt, wordt-ie ook weer helder. Ik zou eerder olie die niet stolt in de koelkast wantrouwen, daar zijn rare dingen mee uitgehaald. Overigens is schimmel niet je grootste probleem bij het in olie inmaken van tomaten, maar botulisme. Goed dat je ze in de koelkast bewaart dus. elizabet.nl
Geplaatst: 10 maart 201411 j Klopt, goede olijfolie wordt snel troebel bij lagere temperatuur. http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 18 maart 201411 j laatste rode biet ingemaakt in zoet-zuurlaatste spruitjes geplukt en ingevroren laatste boerenkool geplukt en ingevroren
Geplaatst: 1 mei 201411 j Daslookboter gemaakt,en ingevroren. Ik heb nu 7 bakjes basis,om straks met het BBQ seizoen lekkere kruidenboters te maken.
Geplaatst: 1 mei 201411 j Wat is het verschil met bv. knoflookboter? Ik heb hier daslook in overvloed (en boter in huis) http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 1 mei 201411 j Paardenbloemenstroop gemaakt..heerlijk in de yoghurt, een beetje dun voor de pannenkoek, maar ik heb begrepen dat de stroop na een tijdje nog wat "bijstijft"... We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 2 mei 201411 j Qua smaak is het redelijk vergelijkbaar met knoflookboter. Voordeel van daslookboter,je hebt de smaak,maar niet de nageur.
Geplaatst: 2 mei 201411 j OK, dan ga ik eens jou navolgen... http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 2 mei 201411 j Van gekochte rabarber heb ik 3 potjes suikervrije compote gemaakt. Zelf ik ik nog te kleine plantjes om rabarber ervan te kunnen eten(4-6 cm) De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht.
Geplaatst: 5 mei 201411 j spinazie geplukt in de serre ongeveer +/- 20 kg gewassen geblancheerd en geweckt genoeg voor 31 maaltijden zaterdag tomatenplanten geplant in totaal 44 stuksook voor 2 maaltijden salade geoost uit de serre bieslook - platte peterselie uit de tuin buiten rabarber geoost voor rabarbercake te maken en rabarbermoes lekker
Geplaatst: 26 mei 201411 j Auteur 9 mini potjes tomaten puree, 3 flessen tomaten-vocht, een halve pot zuurkool. En 3 pesto broden, en 3 kaneel/suiker broden: We hebben nog een paar potten met brood staan, die ik in 2011 heb geweckt. We hebben er dit weekend weer 1 open getrokken, en er lekker van gegeten. Het brood is wel vrij droog, maar dat was het toen in 2011 ook Ik maak er dunne plakken van die ik even krokant bak in een koekenpan. Daarna wat boter of ander smeerseltje er op, en eet smakelijk Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 26 mei 201411 j @ Jorieke : ziet er lekker uit, je brengt me op ideeën 3 porties rabarber compote ingevroren en andijvie. http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.