MartinH Geplaatst: 14 februari 2014 Geplaatst: 14 februari 2014 blijft dat goed, tomaatjes uit de oven in de olie?? Kan me voorstellen dat er nog vocht in de tomaatjes zit en dat je dan last krijgt van schimmels e.d. Quote mijn moestuin http://www.martinsmoestuin.nl
RobO Geplaatst: 16 februari 2014 Geplaatst: 16 februari 2014 yacon uit de winterstalling gehaald, heerlijk zoet & knapperignu ingemaakt volgens recept van Thea, rode bes, yacon citroen en vanillestokje, uurtje op 85 graden Quote
thea Geplaatst: 16 februari 2014 Geplaatst: 16 februari 2014 Kan 30 min op 80 graden Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Indy Geplaatst: 16 februari 2014 Geplaatst: 16 februari 2014 Gebotteld,de eerste 10 liter paardenbloemenwijn Quote
RobO Geplaatst: 17 februari 2014 Geplaatst: 17 februari 2014 Kan 30 min op 80 graden ok dan, doen we bij de volgende pot, ik heb nog een kilo of 2 ps ik houd van Jorien ter Mors! Quote
mw vogel Geplaatst: 23 februari 2014 Geplaatst: 23 februari 2014 Jootje, hoe heb je die prachtige kweepeerlikeur gemaakt? Ik ben dol op alles van kweeperen! Quote
Estemy Geplaatst: 24 februari 2014 Geplaatst: 24 februari 2014 blijft dat goed, tomaatjes uit de oven in de olie?? Kan me voorstellen dat er nog vocht in de tomaatjes zit en dat je dan last krijgt van schimmels e.d.Ja, de enige probleem was dat we hebben te goedkope olijfolie gebruikt. Als het heel goedkoop is dan krijg je "vetstukjes"in de olie als het in de koeling ligt. Dat maakt niet uit qua smaak, maar ziet niet zo mooi uit. Volgende jaar gaan we betere olie gebruiken. Schimmels hebben we niet gekregen. Quote Sorry voor taalfoutjes, ik ben niet Nederlands =)Mijn blog: http://www.moestuinforum.nl/blog/Estemy
Elizabet Geplaatst: 3 maart 2014 Geplaatst: 3 maart 2014 Dat olie stolt heeft niets met de kwaliteit van doen hoor! Alle olie stolt onder een bepaalde temperatuur. Is ook helemaal niet erg, als-ie boven die temepratuur komt, wordt-ie ook weer helder. Ik zou eerder olie die niet stolt in de koelkast wantrouwen, daar zijn rare dingen mee uitgehaald. Overigens is schimmel niet je grootste probleem bij het in olie inmaken van tomaten, maar botulisme. Goed dat je ze in de koelkast bewaart dus. Quote elizabet.nl
RobO Geplaatst: 8 maart 2014 Geplaatst: 8 maart 2014 6kg pastinakenpuree1/2 pastinaak 1/2 aardappel (gekocht ) Quote
jasmin Geplaatst: 10 maart 2014 Geplaatst: 10 maart 2014 Klopt, goede olijfolie wordt snel troebel bij lagere temperatuur. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
kaatje1966 Geplaatst: 18 maart 2014 Geplaatst: 18 maart 2014 laatste rode biet ingemaakt in zoet-zuurlaatste spruitjes geplukt en ingevroren laatste boerenkool geplukt en ingevroren Quote
Indy Geplaatst: 1 mei 2014 Geplaatst: 1 mei 2014 Daslookboter gemaakt,en ingevroren. Ik heb nu 7 bakjes basis,om straks met het BBQ seizoen lekkere kruidenboters te maken. Quote
jasmin Geplaatst: 1 mei 2014 Geplaatst: 1 mei 2014 Wat is het verschil met bv. knoflookboter? Ik heb hier daslook in overvloed (en boter in huis) Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
appelvrouw Geplaatst: 1 mei 2014 Geplaatst: 1 mei 2014 Paardenbloemenstroop gemaakt..heerlijk in de yoghurt, een beetje dun voor de pannenkoek, maar ik heb begrepen dat de stroop na een tijdje nog wat "bijstijft"... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Indy Geplaatst: 2 mei 2014 Geplaatst: 2 mei 2014 Qua smaak is het redelijk vergelijkbaar met knoflookboter. Voordeel van daslookboter,je hebt de smaak,maar niet de nageur. Quote
jasmin Geplaatst: 2 mei 2014 Geplaatst: 2 mei 2014 OK, dan ga ik eens jou navolgen... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
elrike Geplaatst: 2 mei 2014 Geplaatst: 2 mei 2014 Van gekochte rabarber heb ik 3 potjes suikervrije compote gemaakt. Zelf ik ik nog te kleine plantjes om rabarber ervan te kunnen eten(4-6 cm) Quote De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht.
kaatje1966 Geplaatst: 5 mei 2014 Geplaatst: 5 mei 2014 spinazie geplukt in de serre ongeveer +/- 20 kg gewassen geblancheerd en geweckt genoeg voor 31 maaltijden zaterdag tomatenplanten geplant in totaal 44 stuksook voor 2 maaltijden salade geoost uit de serre bieslook - platte peterselie uit de tuin buiten rabarber geoost voor rabarbercake te maken en rabarbermoes lekker Quote
Indy Geplaatst: 25 mei 2014 Geplaatst: 25 mei 2014 Bieslookazijn. ,met de bloemetjes gemaakt. Leuk zo knalroze. Quote
RobO Geplaatst: 26 mei 2014 Geplaatst: 26 mei 2014 yacon uit de turfmolm met zwarte bes uit de vriezer Quote
Jorieke123 Geplaatst: 26 mei 2014 Auteur Geplaatst: 26 mei 2014 9 mini potjes tomaten puree, 3 flessen tomaten-vocht, een halve pot zuurkool. En 3 pesto broden, en 3 kaneel/suiker broden: We hebben nog een paar potten met brood staan, die ik in 2011 heb geweckt. We hebben er dit weekend weer 1 open getrokken, en er lekker van gegeten. Het brood is wel vrij droog, maar dat was het toen in 2011 ook Ik maak er dunne plakken van die ik even krokant bak in een koekenpan. Daarna wat boter of ander smeerseltje er op, en eet smakelijk Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Gemma Geplaatst: 26 mei 2014 Geplaatst: 26 mei 2014 @ Jorieke : ziet er lekker uit, je brengt me op ideeën 3 porties rabarber compote ingevroren en andijvie. Quote http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
geedee Geplaatst: 26 mei 2014 Geplaatst: 26 mei 2014 Goudsbloemolie....moet nog 3 weken in de zon rijpen Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.