Geplaatst: 9 juli 20169 j Ik heb twee dagen geleden zwarte bessen jam gemaakt en een foutje gemaakt. Ik dacht dat ik er gewone suiker bij gooide maar het was geleisuiker De jam is in ieder geval niet te dun.... Maar goed, na het op de kop zetten blijft de jam dus hangen. Zie foto. Heeft iemand nog een truuk om het te laten zakken zonder de pot open te maken?
Geplaatst: 9 juli 20169 j De volgende keer maar een paar minuten op de kop zetten en dan weer omdraaien. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 9 juli 20169 j En de pot helemaal vullen, echt tot de rand, is sowieso verstandig...er blijft dan geen lucht in, waar bederf zou kunnen beginnen. Als je de pot later openmaakt en er uit gaat eten, zal de jam ook weer naar de bodem zakken. In het lege stuk beneden zit samengeperste lucht die niet weg kan door de dikke jam. Is verder helemaal niet erg....want op de bodem is er nu zeker vacuüm afgesloten door de jam. In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.
Geplaatst: 9 juli 20169 j Auteur Ik vul ze inderdaad tot net onder de rand, iets voller zou al schelen maar ik geef de potjes vaak weg dus heb er liever 10 ipv 8. En ja, iets te lang op de kop laten staan ook, denk wel 20 minuten, was ze even vergeten. Gebeurt mij ook niet meer haha
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.