Geplaatst: 22 juli 20169 j Ik vergeet het steeds te melden....heb laatst rode bessen ingemaakt, en dat is zooo lekker! Was op het net zoekend naar een recept wat ik met de rode bessen kon doen, jam vind ik niet lekker van de besjes. Kwam op weckenonline.eu een recept tegen om in te maken. Heb geen weckpan, dus in gewone pan gedaan en het is helemaal goed gekomen, en lekker dat het is ! Vooral over de ( griekse) yoghurt. Maar ik denk ook over de griesmeel, vla, enz. Even kijken dus op weckenonline.euOja, en ik heb 500 gr suiker gebruikt.....zou wat mij betreft nog iets minder kunnen!
Geplaatst: 22 juli 20169 j Dank voor je tip Jootje! In ieder geval vind ik ook yoghurt geweldig combineren met rode/roze/witte aalbessen. Een perfect smaakje. Wat we niet direct opeten kun je heel gemakkelijk in kleinere porties invriezen. (Natuurlijk gerist en gewassen) Later ontdooid kun je er nog bijna alles mee doen dan. Voordeel is dat het wat minder werk is (nu is heel veel oogstrijp...dus niet altijd tijd om alles volgens recepten te verwerken) en dat je later nog kunt bepalen of en hoeveel suiker je nog wilt gebruiken. In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.
Geplaatst: 22 juli 20169 j Auteur Ik heb ze ook in de vriezer, los ingevroren, zodat ik steds een beetje kan pakken. Een vriendin vqn mij doet ze ook in de vriezer, maar dan al met suiker, schijnt ook lekker te zijn!
Geplaatst: 27 augustus 20169 j Ik heb rode bessen op alcohol gezet. Met suiker en een vanille stok. Laat ons een bloem en wat gras dat nog groen is.Vergeet voor een keer hoeveel geld een miljoen is.
Geplaatst: 29 augustus 20169 j Ik heb van de week van iemand bessen geproefd wel geen rode maar kruisbessen en die had ze in een pot gedaan en daar Taartina doorheen geroerd zo krijg je dus eigenlijk taartvulling zonder taart. Ze had er van die kant en klare taart bakjes bij uit de winkel en een bus slagroom hapte makkelijk weg
Geplaatst: 17 juni 20196 j Ik heb zojuist aalbessen curd gemaakt. Kan je alleen niet wecken.. maar in de koelkast kan je het drie maanden bewaren ik ben benieuwd.
Geplaatst: 22 juni 20196 j @cupcakeje, wat is het verschil tussen jam en curd? Is het niet hetzelfde met een andere naam? (sorry voor de blonde vraag)
Geplaatst: 22 juni 20196 j Helemaal geen blonde vraag curd zit ei en boter in. Daarom moet die ook wel in de koelkast bewaard worden. Het heeft daardoor ook een romigere textuur.
Geplaatst: 22 juni 20196 j Nu ben ik toch wel nieuwsgierig. Hoe maak je rode bessen is en hoe maak je bessen curd? Ik heb no zoveeeeeeel bessen. Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
Geplaatst: 23 juni 20196 j Ik heb dit recept gebruikt wel wat aan gepast. Ik heb minder boter gebruikt. En ik heb het recept gehalveerd om te proberen. https://pin.it/yv6gjyhaj4v34o Ik miste wel wat diepte in de smaak. Dus volgende keer zou ik wel vanille toevoegen. Of misschien wel saffraan en vanille
Geplaatst: 3 juli 20196 j Ik heb er sap van gemaakt, verschillende mensen hier van het forum hebben hem geproefd de vrouw van RobO had bedacht om het te combineren met 7-up en dat smaakte prima een soort aanmaak limonade zeg maar.Doe het dit jaar maar weer denk ik.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.