Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Wat te doen met snijbiet?


Pauline Perenboom

Recommended Posts

Het blad oogst je door het dicht bij de grond af te snijden (niet te dicht), de plant groeit dan nog door. Mocht je alleen de stelen willen gebruiken dan kun je het beste de hele plant rooien.

 

Wij gebruiken zowel het blad als de steel. Beide kun je roerbakken bij/door je zelfgemaakte nasi ofzo. Blad kan ook goed rauw worden gegeten, als sla of in combinatie met andere slasoorten. Of je maakt er stampot rauwe warmoes van (ipv rauwe andijvie). Je kan er ook een quiche van maken, neem een recept voor spinazie taart en vervang de spinazie door warmoes. De stelen heb ik nog niet rauw gegeten maar wie weet is het heerlijk.

 

Ik heb ook warmoes, maar een klein veldje maar enorme bossen groen. Behalve dat ik de bladeren vers gebruik voor vanalles en nog wat, oogst ik ook om in te vriezen. Ik oogst de bladeren (met een stuk steel), snij de stukjes steel eraf en dan blancheer ik blad en steel apart. Beide vries ik vervolgens in om later weer iets heerlijks van te maken.

123p6l356231371156410.jpg

Veuvecouderc

De weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/

Link to comment
Share on other sites

Een dag later is het eigenlijk al niet meer zo goed...

Stampot zal toch nog wel gaan?

Ik vind het vooral roergebakken erg lekker. Doet het goed met knoflook!

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...