Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Ah, hier is het algemene bier-topic (ik moest even zoeken).

 

Wij hebben al het bier weer in de flesjes zitten voor dit jaar. Van het brandnetelbier hebben we 2 (x2, namelijk 1 normale en 1 met extra bruine suiker) sessies gedaan, waarvan 1 emmer maar door bleef gisten.

En op de laatste 2 emmers met appelcider en een donker bier uit zo'n kantklaar-blik, dreef kaam. Dat hebben we al wel eens eerder gehad, maar we hebben toen niet genoteerd wat we hebben gedaan (wel of niet gebotteld?) en wat het resultaat was. Dus dat weten we niet meer....

Bij deze schrijf ik het dus hier op het forum, zodat we het terug kunnen vinden zodra de flesjes open gaan als test.

 

We hebben de bovenste laag zo goed mogelijk weggeschept, en dus wel gebotteld. Het rook namelijk goed, en de smaak was ook OK (voor zover bier/cider zonder bruis op kamertemp. OK smaakt....)

 

IMG679097961478599129.JPGIMG679120711478599136.JPG

Geplaatst:

Als het niet tegen zit, kan het met kaam wel meevallen (volgens hobbybrouwen.nl)

Misschien onbekend: in die plastic kraantjes kan rommel achterblijven. Heel goed schoonmaken, de as (spindel?) kan eruit.

1120183653         2025_teeltlijst (.xlsx)

 

 

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...