Kruidje Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 1 bosje peterselie1 bosje bieslook1 bakje tuinkersAls je hebt 1 bosje zuringbladen (bestaat ook een tuinversie van)Als je hebt 1 bosje kervelAls je hebt beetje komkommerkruidAls je hebt beetje kleine pimpernel Alles fijnmalen (b.v. keukenmachine) ¾ l tot 1 l yoghurt 2-3 eetlepels mayonaise1 – 1,5 theelepels mosterdPeperZoutBeetje citroensap De fijngemalen kruiden toevoegen en goed doorroeren. Lekker over gekookte aardappelen en met een hardgekookt ei! Quote Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 Het lijkt me een heel bijzondere saus..behalve de tuinkers heb ik alles, en de tuinkers kan ik zaaien..Het smaakt vast erg kruidig, maak jij een hele liter van deze saus? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 Lullige vraag misschien: hoe lang is het houdbaar? 2 a 3 dagen?? Of langer... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruidje Posted June 26, 2011 Author Share Posted June 26, 2011 Ik maak er altijd een tot anderhalf liter van. Er zijn er hier 3 liefhebbers voor. Zoon houd er niet van, maar die lust helemaal geen saus of ju over aardappelen - ah aardappelen eigenlijk ook al niet in gekookte staat. Het smaakt inderdaad lekker kruidig. Wil je minder maken kan je gewoon maar een paar blaadjes vatten om uit te proberen. Ik maak het vlak voor het opeten, maar een paar uur van te voren is soms ook wel zo makkelijk. Restjes zijn 2-3 dagen houdbaar. Het smaakt alleen een klein beetje minder. Het lijkt me ook dat er dan nog amper vitamines in zitten. Dit recept was voor mij de reden dat ik al jaaaaren een kruidentuin heb. En het minimum aan ingredienten vind ik zuring, peterselie, bieslook en tuinkers. De andere ingredienten heb ik niet altijd aan kunnen kommen omdat het niet wou groeien (of te vroeg in het jaar). We eten het zo gauw als de zuring groeit. Quote Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted June 26, 2011 Share Posted June 26, 2011 Ik ga het eens proberen. Doe ik ook eens wat met de twee prachtige zuringplanten die ik heb, die worden verder alleen gebruikt voor omelet met zuring...morgen tuinkers zaaien! Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.