Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

1 bosje peterselie

1 bosje bieslook

1 bakje tuinkers

Als je hebt 1 bosje zuringbladen (bestaat ook een tuinversie van)

Als je hebt 1 bosje kervel

Als je hebt beetje komkommerkruid

Als je hebt beetje kleine pimpernel

 

Alles fijnmalen (b.v. keukenmachine)

 

¾ l tot 1 l yoghurt

2-3 eetlepels mayonaise

1 – 1,5 theelepels mosterd

Peper

Zout

Beetje citroensap

 

De fijngemalen kruiden toevoegen en goed doorroeren.

 

Lekker over gekookte aardappelen en met een hardgekookt ei!

Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu

Geplaatst:

Het lijkt me een heel bijzondere saus..behalve de tuinkers heb ik alles, en de tuinkers kan ik zaaien..Het smaakt vast erg kruidig, maak jij een hele liter van deze saus?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
  • Auteur

Ik maak er altijd een tot anderhalf liter van. Er zijn er hier 3 liefhebbers voor. Zoon houd er niet van, maar die lust helemaal geen saus of ju over aardappelen - ah aardappelen eigenlijk ook al niet in gekookte staat.

 

Het smaakt inderdaad lekker kruidig. Wil je minder maken kan je gewoon maar een paar blaadjes vatten om uit te proberen.

 

Ik maak het vlak voor het opeten, maar een paar uur van te voren is soms ook wel zo makkelijk. Restjes zijn 2-3 dagen houdbaar. Het smaakt alleen een klein beetje minder. Het lijkt me ook dat er dan nog amper vitamines in zitten.

 

Dit recept was voor mij de reden dat ik al jaaaaren een kruidentuin heb. En het minimum aan ingredienten vind ik zuring, peterselie, bieslook en tuinkers. De andere ingredienten heb ik niet altijd aan kunnen kommen omdat het niet wou groeien (of te vroeg in het jaar). We eten het zo gauw als de zuring groeit.

Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu

Geplaatst:

Ik ga het eens proberen. Doe ik ook eens wat met de twee prachtige zuringplanten die ik heb, die worden verder alleen gebruikt voor omelet met zuring...morgen tuinkers zaaien!

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.