Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

Zouden jullie hier willen vertellen hoe jullie pastasaus maken? Ik wil erg graag zelf de pastasaus gaan maken in plaats van een pot kant en klaar te kopen. En ik wil er dan ook mijn kruidentuintje op aan gaan passen.

Alvast bedankt

Geplaatst:
  • Auteur

Uhm, niet over nagedacht eigenlijk. Invriezen is eigenlijk wel een heel goed idee!

Geplaatst:

Inmaken ook!

Good things come in small packages

Geplaatst:

Pastasaus bestond denk ik nog niet, toen het Weck-boek werd uitgegeven. Het staat er niet in. Dus ook geen recept...

Er staan genoeg recepten online, maar weer zoveel verschillende dat ik liever een recept gebruik die al eens echt is geprobeerd door iemand...

Geplaatst:
  • Auteur

Ja dat vind ik dus ook Jorieke! Er staan wel recepten op internet maar het resultaat ervan vind ik soms nogal... maf. Iets wat dan een hartige taart zou moeten worden wat 1 natte kledder wordt terwijl je je keurig aan het recept hebt gehouden ofzo...

 

Daarom mijn vraag naar jullie recepten, daar heb ik dan meer vertrouwen in

Geplaatst:

Deze vind ik erg lekker: http://koken.met.aschwin.net/pages/Braadstuk%20in%20tomatensaus.htm

Je kunt de saus ook zonder vlees maken en dan noem je het gewoon pastasaus . Twee jaar geleden een hele grote pan gemaakt en ingemaakt (zoals jam zeg maar, niet geweckt, ging prima, na een half jaar nog geen problemen). Het maken van de saus kost wel veel tijd, maar dat proef je werkelijk. Mmmm

Geplaatst:

Aan het eind van de zomer maak ik veel tomatensaus die ik dan in handzame porties in margarine-bakjes in de vriezer stop. Dan kan ik later met wat gehakt of tonijn zo in een handomdraai een saus maken.

het gaat ongeveer zo:

ik bak in een grote wok zachtjes wat tenen knoflook en enkele sjalotjes. Dan voeg ik er ik denk ruim twee kilo tomaten in stukjes aan toe, een takje rozemarijn een takje majoraan, een takje oregano enkele takjes tijm, enkele laurierblaadjes en een flinke hand ( of twee) basilicumblaadjes. Onder af en toe roeren laat ik dat zachtjes indampen totdat de saus pastasausdikte heeft gekregen. Peper en zout erbij, en eventueel wat suiker als de saus wat te zuur is.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Zo doe ik het 'ongeveer' ook, alleen wel even de velletjes van de tomaat en ik voeg de basilicum echt als laatste toe, die kook ik niet mee, dan gaat er heel veel smaak verloren.

Even a broken clock is right twice a day

Geplaatst:

@appelvrouw: Hoe verwerk jij de saus? Heet in potten gieten?

 

Ik ben namelijk ook wel geïnteresseerd in pastasaus om te bewaren door middel van het heet in potten gieten of eventueel bij het invriezen (maar de vriezer ligt snel vol met ander spul vrees ik).

Geplaatst:

Zoals Koert en Appelvrouw maak ik het ook ongeveer

Met een beetje suiker en een beetje balsamico. Basiliclum kook ik ook nooit mee, het wordt lelijk en de smaak verdwijnt.

Ik vries het in. Maar het zou praktischer qua ruimte zijn om te wecken. Zou je dat net zo kunnen doen als bijv appelmoes? Dus heet in schone potten gieten, afsluiten en in de kelder bewaren?

Geplaatst:
Zoals Koert en Appelvrouw maak ik het ook ongeveer

Met een beetje suiker en een beetje balsamico. Basiliclum kook ik ook nooit mee, het wordt lelijk en de smaak verdwijnt.

Ik vries het in. Maar het zou praktischer qua ruimte zijn om te wecken. Zou je dat net zo kunnen doen als bijv appelmoes? Dus heet in schone potten gieten, afsluiten en in de kelder bewaren?

 

Je kunt het best in hete potten scheppen, en eventueel nog even steriliseren door de potten in een grote pan met water( of weckketel als je die hebt) met oude doekjes ertussen tegen het rammelen tot 100 graden te verhitten voor 5 minuten. Zo doe ik dat met sambal e.d.

 

Dat van die basilicum daar hebben jullie gelijk in, dat moet op het laatst.

Ik vries ook wel basilicumblaadjes in, heel snel verwerken dan uit de vriezer, ik vind het niet erg handig, maar soms heb ik zoveel....

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Gelijk pesto van maken! Erg goed in te vriezen.

Even a broken clock is right twice a day

Geplaatst:

Hoi Koert,

Pesto met basilicum, olie, pijnboompitten, knoflook en parmesan?

Dat zou heeeeeel handig zijn!

Groet, Monique

Geplaatst:

Dat heb ik nog nooit gedaan. Kan ik dit jaar proberen, aan de hoeveelheid groeiende basilicum te zien.Zou je pesto ook kunnen maken met walnoten ipv pijnboompitten? Van de eerste heb ik veel, de laatste kosten hier een fortuin..

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Dat is de echte pesto, maar ook alle varianten vries ik in, gaat erg goed. Ik heb speciaal kleine bakjes maar ook bv. zo'n ijsklontjes ding zou goed werken.

Even a broken clock is right twice a day

Geplaatst:

Ja hoor, walnoten, cashewnoten, wat je wilt. Ik gebruik pijnboompitten omdat onze zoon een ernstige allergie heeft voor noten. Pijnboompitten gaat wel goed en je benadert dan een klein beetje de notige smaak.

Geplaatst:
Dat heb ik nog nooit gedaan. Kan ik dit jaar proberen, aan de hoeveelheid groeiende basilicum te zien.Zou je pesto ook kunnen maken met walnoten ipv pijnboompitten? Van de eerste heb ik veel, de laatste kosten hier een fortuin..

Ja hoor je kan eindeloos variëren met 'pesto' , heb ergens hier volgens mij al wat voorbeelden gezet. Zal even zoeken.

Even a broken clock is right twice a day

Geplaatst:

Of als variatie heerlijke zongedroogde tomaatjes erdoor

Geplaatst:
  • Auteur

Jeuj bedankt voor de receptjes! Ook voor pesto,

Ik heb zelf niet genoeg tomaten om een hele pan saus van te gaan maken straks, ik denk maar ongeveer een halve kilo, misschien iets meer. Maar op de markt kosten die dan ook niet zoveel, als het de tijd ervoor is. Verder heb ik wel basilicum, oregano, rozemarijn en tijm in de tuin, dus dan kom ik qua kruiden een heel eind

 

Marjoraan heb ik nog nergens als plantje gezien eigenlijk

Geplaatst:

Je kunt ook 2 blikken gepelde tomaten toevoegen

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.