Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Featured Replies

Geplaatst:

Vandaag ben ik voor het eerst begonnen met ijs maken! Ik had vorige week een zak pruimen gekregen, dus huppatee recept opgezocht en aan de slag!

 

Met alle ingrediënten in de aanslag ben ik begonnen. Inmiddels ligt het pruimenmengsel in de vriezer op te stijven. Ongeveer elk half uur roer ik er even doorheen met een vork om ijskristallen te voorkomen.

 

Ik heb de volgende ingrediënten gebruikt:

IMG110949781500903305.PNG

 

Iemand nog meer lekkere recepten voor het zelf maken van ijs?

Geplaatst:

Eh... Misschien kun je het héle recept hier plaatsen of een link naar het recept? Zo hebben we er niet zo veel aan.

 

Maar hoop dat het lekker wordt.

Geplaatst:

Ziet er heerlijk uit... is de jouwe ondertussen klaar en geproefd?

Geplaatst:
  • Auteur

Gister was het nog niet helemaal goed bevroren. Net een beetje geproefd. De smaak is lekker, doet me wel wat aan appeltaart denken... (mogelijk door het snufje kaneel en de slagroom??)

 

Er zitten wel wat ijskristallen in. De smaak is er niet minder om. Maar de 'bite' voelt wat anders al bij roomijs uit de winkel of wanneer je bolletjes ijs haalt bij de ijswinkel. Ik denk dat dat een kwestie is van een langere tijd aanhouden om tussentijds het ijs door te roeren (of een ijsmachine gebruiken )

 

Binnenkort ga ik met de kids van mijn werk bramen plukken en als ze het leuk vinden ook ijs maken van dit fruit...

Geplaatst:

Dit is iets tussen sorbet en roomijs.

Ik zou de room vervangen door een crème anglaise.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic