arjanmek Geplaatst: 24 september 2017 Geplaatst: 24 september 2017 We hebben nu kalkoenen die slachtrijp aan het worden zijn. Maar het is geen eenvoudig werk om ze te slachten.En ook zeker geen leuk werk(totdat het dier geplukt is. Hoe pakken jullie dit aan? Er zijn meer dieren die best heel groot worden zoals konijnen en ganzen/eenden/kalkoenen. Maar om een dier dan ineens respectvol uit de wereld te helpen is ook een puntje. En plukken, na warm bad of toch koud? of villen? Wie laat er besterven op max 4c? en hoe lang? Maar dan komt ook de verwerking erbij kijken, wat doen jullie met deze hoeveelheid vlees en hoe verweken jullie?-Invriezen-Gehakt restant stukjes-Verwerken orgaanvlees-Drogen-Bouillon Zelf hebben we al een paar dingen geprobeerd, bijv drogen en gehakt. Maar Hoe pakken jullie dit aan? Quote (moes)tuinieren op de mooiste manier https://www.facebook.com/natuurvanovervloed https://www.facebook.com/honingbes.specialist/Inmiddels zeer veel eetbare planten/struiken/bomen Maar nooit genoeg kennis en rassen
Andyvr Geplaatst: 25 september 2017 Geplaatst: 25 september 2017 Ik volg even mee. Hier ook interesse in de aangehaalde puntjes. Groetjes Andy Quote
ADOPEG Geplaatst: 25 september 2017 Geplaatst: 25 september 2017 Wij zijn ook benieuwd naar andermans ervaringen, denken er namelijk ook over na.Laat PVDD'ers er niet van horen... Quote ~ Vita rosa est ~
speets Geplaatst: 25 september 2017 Geplaatst: 25 september 2017 Laat PVDD'ers er niet van horen...Waar slaat dat nou op? Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
ADOPEG Geplaatst: 26 september 2017 Geplaatst: 26 september 2017 Milde spot, trek het je niet aan. Quote ~ Vita rosa est ~
arjanmek Geplaatst: 26 september 2017 Auteur Geplaatst: 26 september 2017 Hier de eerste bevinding van gedroogd vlees..... mmmm en lekker dat het is We hebben een filet van de kalkoen rijkelijk in gevreven met zout en kuiden. Deze op een bord in de koelkast gezet en om de dag een keer gedraaid op het bordje. Ook hebben we voor de zekerheid bijgezouten . Op deze manier is het vlees van 500 gram naar ongeveer 150 gram gegaan. Het heeft niets gestonken en is erg goed van smaak De gehakt hebben we van vleugels incl veel vel, gepelde steentjesmaag, hart, drumstics, staartvlees gemaakt. Hier hebben we kofte-kruiden, verse ui, wortel aan toe gevoegd. Ook weer verrukkelijk!! Niet te vergelijken met rund of ander gehakt... Quote (moes)tuinieren op de mooiste manier https://www.facebook.com/natuurvanovervloed https://www.facebook.com/honingbes.specialist/Inmiddels zeer veel eetbare planten/struiken/bomen Maar nooit genoeg kennis en rassen
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.