jasmin Geplaatst: 14 juli 2011 Geplaatst: 14 juli 2011 Bij de appelboom bij mij voor zijn een heleboel onrijpe appeltjes uit de boom gewaaid. Ik heb wel zin om ze te gaan rapen. Maar wat kan ik ermee, zonder buikpijn te krijgen? Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
jasmin Geplaatst: 14 juli 2011 Auteur Geplaatst: 14 juli 2011 Als ik appelstroop zou maken... iemand een alternatief idee om appelstroop te eten. Op de boterham vind ik het niet zo lekker, houd meer van hartig op brood... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Jorieke123 Geplaatst: 14 juli 2011 Geplaatst: 14 juli 2011 Appelstroop op wat oude kaas op brood. Of op brie of geitenkaas. Met wat rucola... hmmmmm Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
hansm Geplaatst: 14 juli 2011 Geplaatst: 14 juli 2011 pannekoek Quote Players only love you when they're playing.
jasmin Geplaatst: 14 juli 2011 Auteur Geplaatst: 14 juli 2011 Volgens mij wordt ik enthousiaster van chutney... zit zojuist een inmaakboek te lezen. Zure appels kunnen bij veel inmaakrecepten gebruikt worden. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
bonnie f Geplaatst: 14 juli 2011 Geplaatst: 14 juli 2011 Volgens mij wordt ik enthousiaster van chutney... zit zojuist een inmaakboek te lezen. Zure appels kunnen bij veel inmaakrecepten gebruikt worden.Klinkt leuk. Appelchutney, nooit gegeten maar lijkt me goed! Quote Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
greetje Geplaatst: 14 juli 2014 Geplaatst: 14 juli 2014 dit topic even updaten...ik vond div. links op het forum dus lijkt het me handig als de ervaren inmaaksters hun recepten even willen plaatsen hierwat ik zoal gelezen heb kan je van onrijpe appels goed appelmoes maken en van de schillen/klokhuizen appelstroopwie helpt ons aan wat recepten met hoeveelheden Quote kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!http://guppedup.blogspot.nl/
Pietl Geplaatst: 14 juli 2014 Geplaatst: 14 juli 2014 Als de appels onrijp zijn, bevatten ze normaal erg weinig suikers.Is het dan niet best moeilijk om er appelstroop van te maken of voeg je dan gewone suiker toe? Quote
Waaslander Geplaatst: 31 juli 2014 Geplaatst: 31 juli 2014 Ik vind het opmerkelijk dat er hier sprake is van appelstroop te maken van enkel de klokhuizen en de schillen . Hier worden de val appels in stukken gesneden en eventueel het slechte (beginnend rot aantasting wormpje ) verwijderd . Ga in een kookpot samen met bodempje water en word gekookt tot moes . Dan ga alles in een stoffen doek voor uit te lekken dit gedurende 24 uur . Dan word er suiker toe gevoegd en aan de kook gebracht als het voldoende dik is (test met koud koffiebordje) in de potjes gedaan en je heb gelei . Ik heb dit enkele jaren geleden gedaan met val stoofperen maar eerst sap laten inkoken en dan suiker bij en nog deel laten inkoken dat op het einde minder dan 1/2 overbleef en je heb appelstroop Weet niet of in Nederland onderscheid gemaakt word tussen gelei en stroop .Gelei oranje roze Stroop (type Luikse stroop) Donker bruin en dikker .Hoeveel suiker zal ik eens terug moeten vragen maar heb evenveel suiker gebruikt voor de stoop dan de gelei.Ik heb een appelboom staan die steeds veel appels draagt maar vind ze rauw niet te eten dus worden ze verwerkt tot moes gelei en stroop . Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.