Jump to content

Pietl

Members
 • Posts

  211
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Belgie - pajottenland
 1. Als je het begraaft kan je het ook niet ruiken...
 2. Kruisen met jersey giants zou ik niet doen, die groeien enorm, maar dan ook enorm, traag.
 3. De steel moet er wat kurk-achtig uitzien, dus bruin en niet groen. Bij jou lijkt me het een rijpe pompoen. Smakelijk!
 4. Pietl

  kippen houden

  Ik zou twee kippen houden. Als je goede legrassen kiest kan dit voldoende zijn voor een normaal gezin te voorzien. Als je er meer gaat houden zal je al snel geuroverlast krijgen door de stinkende modderpoel die het dan wordt. Misschien is er een mogelijkheid om ze af en toe uit de ren te laten of een systeem van omweiden? Een hok voor 2 kippen hoeft niet echt groot te zijn. Een legbakje ter grootte van een fruitkistje en een zitstok van een kleine meter is al voldoende. Kippen kunnen beter tegen de kou dan tegen de hitte overigens dus met een goed nachthok dat niet tocht maar waar wel ventilatie is voorzien hoef je je geen zorgen te maken. In principe overleven ze zelfs buiten in de bomen. Veel plezier alleszins, je zal het je niet beklagen.
 5. Pietl

  Update Grote tuin.

  Een tip tegen rupsen en luizen die ik heb opgestoken via Velt is omgekeerde bloempotjes vullen met stro/hooi dat je met een ijzerdraad samenbindt en dan ophangt aan de boom/struik (als het een stevige struik is). Er komen dan oorwormen in wonen die vooral 's nachts deze en tal van andere belagers verdelgen. Raar dat je pompoenen het niet goed doen, een gemakkelijke plant die het elk jaar goed doet hier. Een mooie plaats in de zon, veel water en veel voeding zijn belangrijk. In het begin beschermen van slakken is het lastigste deel wat mij betreft. Succes alvast!
 6. Google eens peper "numex" en peper "twilight", dit is er zeker sterk verwant aan. Dit is een variƫteit waarvan de pepers verschillende kleuren hebben (paars, rood, geel, etc.).
 7. Ik ben zeker geen expert maar zou toch in turf stekken.
 8. Hier ook wat neusrot gehad, had ze al een maand geen water meer gegeven op aanraden van een boek van een ecologische kweker. Nu was het wel heel warm en droog al geweest en ben begonnen met water te geven. Het lijkt nu dat er geen neusrot meer komt bij de andere tomaten...
 9. Als de prei verplant wordt verliest die vaak wortels bij het uitdoen. Als je dan al het groen laat staan moet de plant enorm veel moeite doen om te overleven. Door het loof in te korten beperk je dit. Dit principe passen ze vaak ook toe bij het verplanten van struiken of stekken bv. Althans dat denk ik...
 10. Door een kip op haar rug te leggen krijgt ze veel minder zuurstof binnen waardoor ze onwel en suf worden, dit is echt niet verantwoord vanuit een standpunt van dierenwelzijn. Trance is dus echt wel een mooie verbloeming. Wat ik al gehoord heb is een doek over het hoofd van de kip omdat ze dan rustig worden door de donkerte. Net zoals je kippen als het donker is van stok haalt, dan zijn de schuwste kippen zelf hier ook vrij stil. Ik hoop dat je hier iets meer aan hebt.
 11. Slacht je die kalkoenen zelf? En hoe pak je zo'n volwassen beest het beste? Ik las dat ze je blauwe plekken kunnen bezorgen...
 12. Ik had ook kervel gezaaid paar maand terug, was mooi opgekomen, was bijna oogstbaar en dan volledig bruin geworden, de dille (op 10 cm ernaast) doet het gelukkig nog voortreffelijk
 13. Ik geloof ook wel dat het "pesten" ervoor zal zorgen dat de plant sneller bloeit maar denk wel dat dit ook een mindere opbrengst met zich meebrengt.
 14. Bij ons was het zelfs zo erg dat sommige takken van het snoeihout van de bessen die op een hoop waren gegooid tijdens de lente begonnen uit te lopen van zodra er het minste contact met de grond was.
 15. Gewoon een tak naar de grond buigen, aarde erover, vastzetten met ijzerdraad of steen en tegen de herfst heb je een mooi beworteld exemplaar. Wij hebben hier zo +- 40 stekken gemaakt vorige zomer. Het is echt super simpel.
×
×
 • Create New...