Jump to content

Bevestiging draden in kas; waar koop je zo’n ding


Rabarber

Recommended Posts

Sinds vorig jaar heb ik een kas. Nu wil ik graag draden spannen voor de geleiding van tomaten. Ik heb er wat van deze boutjes/plaatjes bijgekregen maar heb er nog wat nodig. 38d0d1a6cc572b4c798ebcfcd002969c.jpg77f72bf2ffa203af950043a6741b9e1d.jpg

 

Weet iemand de naam van deze dingen en waar ze verkrijgbaar zijn?

Link to comment
Share on other sites

Wat je tussen je vingers houdt heet een hamerkopboutje. Via google vind je adressen genoeg waar je ze kunt kopen. Hoe dat plaatje heet weet ik niet maar heb je dat ding in deze uitvoering überhaupt wel nodig voor het bevestigen van draden ?

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Link to comment
Share on other sites

Die zeskantige boutjes op je 2e foto, passen bij mij prima in de kasprofielen. Ze rollen dan makkelijk weg, maar als je er een oog met schroefdraad in draait, draai je het setje moervast en heb je een stevige verbinding. Het boutje kan nl. niet ronddraaien in het profiel. Ik heb zo tussen de kopse kanten van mijn kas meerdere ijzerdraden gespannen, waar vanaf de touwdraden naar beneden vallen.

Beetje als onderstaan schema:

 

Afbeelding154641523647142.jpg

 

Kasprofiel in doorsnede is blauw, boutje oranje.

Link to comment
Share on other sites

Weet iemand de naam van deze dingen en waar ze verkrijgbaar zijn?

ijzeren plaatjes moet je normaal ook vinden in een elektriciteit winkel . Worden gebruikt voor dingen te bevestigen in c-rail . Als je deze heb zonder boutje kunt je een oogbout waar je eerst een moer op draait dan carrosserie rondel en dan in plaatje en span het profiel van de serre dan tussen rondel en plaatje .

Zoek eens op Railkopbouten. Normaal moeten er zijn waar schroefdraad uit plaatje kunnen gedraaid worden.

Link to comment
Share on other sites

Wow...echt top dit! Heb nu meerdere opties . Had me sufgegoogled, dit zoekt heel wat handiger. Dat met die schroefogen is ook wel heel handig. Dan kan de draad daar direct doorheen ipv vastklemmen tussen t plaatje.

 

Thanks!

Link to comment
Share on other sites

Echt opspannen hoeft eigenlijk niet neen maar staat wel netjes zo = persoonlijke keuze.

 

Ik spande alles strak op dmv gegalvaniseerde draadspanners (degene die men gebruikt voor plaatsen van een afsluiting bvb).

Gebruikte geen kabel doch wel deltex, minder zwaar, heel degelijk maar wel iets moeilijker om door de spanner zelf te krijgen echter niet onmogelijk.

 

Kabelspanners zijn her en der verkrijgbaar in de doe het zelf of de betere doe het zelf zaken.

 

Webshop waar ik goede ervaringen mee heb is bvb

https://www.staalkabelstunter.com/

 

Goedkoper dan doe het zelf zaken of bouwmarkten ed

Link to comment
Share on other sites

Ik heb dit haar voor het eerst draden hangen, hiervoor met bamboestokken. Ik vraag me af moeten de draden echt gespannen worden. Waar koop ik deze opspanners?

Ik zou deze zeker niet opspannen ,weet niet welke serre je heb . Maar mij lijkt de kans redelijk dat je bij redelijk hard opspannen en een iets oudere grotere hobbyserre zo een kracht op het dak ga uitoefenen dat je het dak kunt beschadigen . Hier staan tomaten langs plastieken kettingen die langs boven vast gemaakt zijn aan constructie in de serre en langs onder een u uit ijzerdraad gewoon om kettingen iets of wat op hun plaats te houden . Planten worden dan af en toe aan kettingen bevestigd met (pvc) binddraad . Tomaten worden ook geleid aan koorden die van onder los hangen en waar na de groei plant rond koord word gedraaid.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Eindelijk een foto van mijn constructie zoals eerder schematisch gepost:

 

P102031373631526545178.JPG

 

P102031730691526545180.JPG

 

Ik gebruik bindbuis om op te binden. De bindbuis gaat bij het planten rond de potkluit; de buisbuis wordt vanzelf door de groeiende wortels geborgd. Met sisal touw lukt dat tijdelijk, dat vergaat vrij snel. Maar een steentje eraan zoals Mikki aangeeft is ook een goede oplossing.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...