Jump to content

Mijn nieuwe komkommers worden geel en drogen uit


Sproetie86

Recommended Posts

Goedenavond,

 

Ik ben voor het eerst groenten aan het kweken op mijn balkon. Mijn 2 paprika plantjes en 2 tomaten planten doen het boven verwachting goed. Mijn komkommerplant beloofde veel goeds door een grote komkommer onder aan de plant. Helaas begint deze nu kleur te verliezen en de nieuwe komkommers worden geel en drogen uit

Ik geef ze elke dag genoeg water en 1x de week krijgen ze een gieter met voeding erin. Ik heb onder de komkommer plant stro gelegd zodat de komkommers de grond niet raken. En ik heb onder in de (plastic) pot hydrokorrels gedaan.

 

Wat doe ik fout? Ik heb nog twee zeer jonge komkommer plantjes dus hoop hier wat te leren zodat die wel goeie vruchten af geven

 

Met vriendelijke groet,

Een leek

Link to comment
Share on other sites

allereerst eet je feitelijk een komkommer onrijp en als hij verder rijpt wordt hij geel. dus als een goede gegroeide komkommer geel wordt, dan is deze toch wel echt oogstklaar. Ik denk dat het gaat om een snackkomkommer, dus dan worden ze ook niet zo groot.

 

Een komkommerplant zo in een pot is best te doen, daar heb ik zelf ook wel ervaring mee, maar het is toch niet 100% ideaal. Niet erg, maar er zitten kleine beperkingen aan. dus ook bij de hoeveelheid komkommers die de plant tegelijk kan maken. als er te veel te gelijk proberen, gaat het niet goed en sterven ze af. dus kans dat als je de gegroeide komkommers oogst, dat er dan weer ruimte is voor nieuwere.

Link to comment
Share on other sites

dank voor jullie reactie. De grote komkommers hebben nu een lengte van +/- 12cm ik weet niet hoe groot een normale komkommer zou moeten worden of hoe groot een snack komkommer zou moeten worden. Maar als ik het goed begrijp kan ik zo ie zo de onderste komkommer eraf halen die was eerst namelijk nog mooi donkergroen en word nu steeds geler.

 

Mochten het indd. snackkomkommers zijn dan zou ik dus het beste, de andere wat grotere komkommers, er ook af moeten halen. En wat moet ik dan vervolgens doen met de kleine gele komkommers? Worden deze weer groen of moet ik die ook verwijderen?

En als ik nu dan toch aan het vragen hoe zit het met de grote bladeren, moeten deze blijven of moet ik die ook weg halen? Overigens hebben bijna alle bladeren een bruinerand en sommige zelfs bruine vlekken en gaatjes in het blad :-/ weet biet of dit goed is..

 

Alvast weer super bedankt voor jullie hulp

Link to comment
Share on other sites

12 cm is voor een snackkomkommer erg netjes. eigenlijk zijn het gewoon kleine komkommertjes. ze zullen niet groter worden, eerder dikker en ik vind zelf dat ze daar niet lekkerder van worden. Die gele kleine komkommertjes zijn aan het afsterven, dus dat worden zeker weten geen komkommers meer. ik denk dat ik ze zelf er af zou halen, maar dat is een gevoelsmatig iets en misschien is het wel niet slim, dus daar heb je niet zo veel aan. Ik denk wel dat als je de komkommers die rond de 10 cm of meer zijn oogst, dat er van zelf weer nieuwe bijkomen .

Link to comment
Share on other sites

Ik heb inmiddels de grote komkommers verwijderd en de kleine gele ook. Ik moet zeggen dat de grote groen gele eigenlijk best lekker vind. Hij is iets knapperiger dan de normale groene komkommer.

Nu hopen dat er weer nieuwe komkommers gaan groeien

 

Super bedankt voor de uitleg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 4 months later...

Ik heb een vraag mijn komkommers zijn heerlijk het zijn mini komkommers. Maar veel van mijn komkommertjes worden snel geel en dan zijn ze zuur en niet lekker. Waarom worden ze zo snel geel, hoe moet ik ze opbergen als ik ze geplukt heb. Heb ik ze te laat geplukt misschien ik hoop dat jullie mij een antwoord daarop kunnen geven. 
groetjes. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...