Jump to content

Vallend geel blad vijgenboom


RLeenders

Recommended Posts

image33421532965357.jpgimage70121532965384.jpg

 

Hallo,

Ik ben terug van vakantie gekomen en zie dat de (meeste) bladeren geel zijn geworden en afvallen of het herft is. De bomen zijn ongeveer 2 meter hoog en heel mooi. Ik heb ze voor mijn vakantie (2 weken geleden) wel regelmatig water gegeven. Nu is mijn vraag zal dat teveel water zijn geweest of door de extreem hoge temperaturen afgelopen 2 weken ze toch te droog zijn geworden. Overigens staan ze in de volle grond. In bijlage foto’s vd bladeren en de boom

 

Hoor graag reacties die mij kunnen helpen

 

Groet Rob

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Dag, welkom ! Misschien dit even voor je foto's : hoe-foto-s-op-het-forum-plaatsen-t324.html. Kan dus gewoon bij het intypen van je bericht. Je kan je bericht ook altijd zelf aanpassen ( zie werkbalkje rechtsboven in je bericht )

 

Vijg in de volle grond heeft eigenlijk niet snel water nodig, die wortelt echt erg diep als hij al een jaartje of langer staat, maar goed ; Groesbeek dus, en daar kan het vocht misschien erg erg diep zitten ? dat weet ik niet. Van natte voeten houdt vijg in ieder geval niet.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Een Vijgenboom groeit van nature in erg droge en warme gebieden (Turkije, Spanje, Griekenland) en arme grond...en kunnen heel goed tegen weinig water. U geeft ze eerder te veel.... dat de boom zijn bladeren laat vallen is waarschijnlijk geen probleem. De boom is waarschijnlijk bezig een wortelgestel te maken. Wat u in ieder geval niet moet doen is bemesten of nog meer water geven. Ik denk dat het wel goed komt met de bomen... vijgen zijn erg sterk!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...