Jump to content

Citroenmelisse siroop.


jootje

Recommended Posts

Vandaag de siroop gemaakt, en het is nog lekker ook! Helemaal happy ben ik ermee!

Op internet het volgende gevonden:

2 handen vol blaadjes van de citroenmelisse overgieten met water dat net van de kook af is. De " thee" een nacht laten trekken.

De volgende dag de blaadjes in de thee uitknijpen en de thee zeven.

Per liter vocht 500 gram suiker toevoegen. Verwarmen tot de suiker opgelost is en in schone flessen gieten.

Had 2 liter vocht, zijn 5 flesjes van een halve liter geworden. Truttig etiketje gemaakt en klaar is Jo! 601_c5dacd6aa76399dc7b5bd80c53ae7ff4.jpg

Link to comment
Share on other sites

Leuk! Ik had ook net citroenmelisse geplukt en in een pannetje met heet water gedaan. Morgen maak ik er ook siroop van

Heeft iemand nog andere recepten voor lekkere siropen van kruiden?

Ik ga het recept voor munt limo strakst wel posten.

Link to comment
Share on other sites

Hans...als je citroen melisse hebt, gewoon proberen. Ik moest ook maar af wachten of het te drinken was! Het zijn de kosten ook niet, dus ik heb het er maar op gewaagd. Ben wel benieuwd wat je er van vind. Ik vind het eigenlijk zo`n smaakje dat bijna iedereen wel lust! Succes...

Link to comment
Share on other sites

Heeft iemand nog andere recepten voor lekkere siropen van kruiden?

 

Muntsiroop

 

100 gram muntblaadjes (eventueel vermengt met citroenmelisse)

het sap van 1 a 2 citroenen

1 liter water

500 / 600 gram suiker

 

Het water met het sap van de citroenen aan de kook brengen en over de muntblaadjes gieten. Laat dit mengsel 24 uur staan en roer het af en toe om. Zeef de vloeistof en voeg de suiker toe. Breng het mengsel weer aan de kook, giet in flessen en laat afkoelen.

Link to comment
Share on other sites

@Freggel, dat recept komt zeker uit het compleet handboek inmaken en bewaren van Anna Spreng en Margrit Hühler? Dat is precies hetzelfde recept dat ik een paar dagen geleden had gemaakt, alleen had ik er nog een brok gember door gedaan.

 

@Hans, siroop van kruiden is veel lekkerder dan die gore vliesbloesemsiroop !

Link to comment
Share on other sites

Ik doe er alleen het liefst geen gember door, heb het liefst alles uit eigen tuin (ok... suiker groeit hier niet, maar ik heb pakken zat staan )

 

Ik moet ook de cola plant nog proberen, dus ik ga flink kokkerellen deze week.

Giga-gaas.nl

Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! 

moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ 

Link to comment
Share on other sites

Nee was ook eerst niet de bedoeling dat er gember door ging ,maar in de supermarkt wou ik gember halen. Maar toen bleek het dat de puntjes al een beetje beschimmeld waren dus kregen we gratis 2 stukken mee.

En het was bio gember dus het ging er maar doorheen, en volgens mij is het zonder gember nogal smaakloos die munt limo.

Link to comment
Share on other sites

Nou waneer je tijd hebt Dennis, dan hoor ik wel graag meer kruiden recepten ivm limonade.

Verder weet ik ook nog niet echt meer dingen om met kruiden limo te maken.

Maar ik bedenk me net ineens dat het misschien ook kan met ananassalie of honingmeloensalie

Link to comment
Share on other sites

Geen idee Dennis, ik herrinder me niet precies meer hoe het bij haar zat,

maar ik vindt zulke dingen toch leuk om te proberen ookal verwacht ik er verder niet veel van maarja dan weet ik dat ook weer

Ik heb meer exotische/vreemde dingen die waarschijnlijk nooit het beoogde resultaat gaan geven maar zie ik als leer moment.

 

 

 

dit topic van Lisa was het waarbij ik dacht leuk ga ik proberen, maar eens vragen aan lisa hoe het met haar gember plant is.

post34216.html?hilit=gember#p34193

Players only love you when they're playing.

Link to comment
Share on other sites

Volgens mij werd het een leuke kamerplant, maar maakte hij geen nieuwe knollen. Maar wie weet wel bij jou

Ik heb wel gembermunt Doen we dat er door heen

 

Ananassalie moet inderdaad vast ook lekker zijn. En... ehm...

Giga-gaas.nl

Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! 

moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ 

Link to comment
Share on other sites

welke van de munt is hier het geschikst voor, ik vindt best veel verschil in munt soorten, bij thee wordt gezegd dat de marokaanse munt lekkerste is dus lijkt logisch dat deze ook voor siroop de beste keuze is ?

Players only love you when they're playing.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...