jootje Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 Vandaag de siroop gemaakt, en het is nog lekker ook! Helemaal happy ben ik ermee! Op internet het volgende gevonden:2 handen vol blaadjes van de citroenmelisse overgieten met water dat net van de kook af is. De " thee" een nacht laten trekken. De volgende dag de blaadjes in de thee uitknijpen en de thee zeven. Per liter vocht 500 gram suiker toevoegen. Verwarmen tot de suiker opgelost is en in schone flessen gieten. Had 2 liter vocht, zijn 5 flesjes van een halve liter geworden. Truttig etiketje gemaakt en klaar is Jo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 Ziet er toppie uit... leuke etiketten... smaakt het ook??? Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 Klinkt ook lekker met citroenmelisse!Ik had een paar dagen geleden siroop gemaakt van munt en gember, is ook lekker. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 Leuk! Ik had ook net citroenmelisse geplukt en in een pannetje met heet water gedaan. Morgen maak ik er ook siroop van Heeft iemand nog andere recepten voor lekkere siropen van kruiden? Quote Giga-gaas.nl Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted July 25, 2011 Author Share Posted July 25, 2011 Jasmin: Ja, het is nog echt lekker ook! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 Leuk! Ik had ook net citroenmelisse geplukt en in een pannetje met heet water gedaan. Morgen maak ik er ook siroop van Heeft iemand nog andere recepten voor lekkere siropen van kruiden?Ik ga het recept voor munt limo strakst wel posten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansm Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 Na vlierbloesem siroop ben ik beetje wantrouwig die is echt vies, maar ga hem denk ik wel even proberen. Quote Players only love you when they're playing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted July 25, 2011 Author Share Posted July 25, 2011 Hans...als je citroen melisse hebt, gewoon proberen. Ik moest ook maar af wachten of het te drinken was! Het zijn de kosten ook niet, dus ik heb het er maar op gewaagd. Ben wel benieuwd wat je er van vind. Ik vind het eigenlijk zo`n smaakje dat bijna iedereen wel lust! Succes... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
freggel Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 Heeft iemand nog andere recepten voor lekkere siropen van kruiden? Muntsiroop 100 gram muntblaadjes (eventueel vermengt met citroenmelisse)het sap van 1 a 2 citroenen1 liter water500 / 600 gram suiker Het water met het sap van de citroenen aan de kook brengen en over de muntblaadjes gieten. Laat dit mengsel 24 uur staan en roer het af en toe om. Zeef de vloeistof en voeg de suiker toe. Breng het mengsel weer aan de kook, giet in flessen en laat afkoelen. Quote blog/freggel/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 @Freggel, dat recept komt zeker uit het compleet handboek inmaken en bewaren van Anna Spreng en Margrit Hühler? Dat is precies hetzelfde recept dat ik een paar dagen geleden had gemaakt, alleen had ik er nog een brok gember door gedaan.  @Hans, siroop van kruiden is veel lekkerder dan die gore vliesbloesemsiroop ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansm Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 oke ik ga het dan zeker proberen, want zou leuk zijn als het lekker is, ik doe zelf verder niet veel met citroenmelisse. Quote Players only love you when they're playing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 Wat doe je met de munt siroop? Ook limonade van maken? Quote Giga-gaas.nl Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
freggel Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 Inderdaad, Dennis! Staan wel leuke en aparte recepten in. Quote blog/freggel/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 Ja het is een leuk boek, van bijna iedere inmaak-methode staat er wel een hoofdstuk over.@Jorieke, inderdaad als limo, beetje fris-zoet maar met een beetje een 'bite' van de gember als je die erdoor doet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansm Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 Nou waneer je tijd hebt Dennis, dan hoor ik wel graag meer kruiden recepten ivm limonade. Quote Players only love you when they're playing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 Ik doe er alleen het liefst geen gember door, heb het liefst alles uit eigen tuin (ok... suiker groeit hier niet, maar ik heb pakken zat staan ) Ik moet ook de cola plant nog proberen, dus ik ga flink kokkerellen deze week. Quote Giga-gaas.nl Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 Nee was ook eerst niet de bedoeling dat er gember door ging ,maar in de supermarkt wou ik gember halen. Maar toen bleek het dat de puntjes al een beetje beschimmeld waren dus kregen we gratis 2 stukken mee.En het was bio gember dus het ging er maar doorheen, en volgens mij is het zonder gember nogal smaakloos die munt limo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 Nou waneer je tijd hebt Dennis, dan hoor ik wel graag meer kruiden recepten ivm limonade.Verder weet ik ook nog niet echt meer dingen om met kruiden limo te maken.Maar ik bedenk me net ineens dat het misschien ook kan met ananassalie of honingmeloensalie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansm Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 Dat doet mij weer herrinderen dat ik zo'n gember ding wilde planten, er was dacht ik hier iemand waar dat goed bij lukte. Quote Players only love you when they're playing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 Ja maar ik denk niet dat je zo'n ding lang in leven kan houden, en om knollen te geven heeft ie echt veel warmte nodig ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansm Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 Geen idee Dennis, ik herrinder me niet precies meer hoe het bij haar zat, maar ik vindt zulke dingen toch leuk om te proberen ookal verwacht ik er verder niet veel van maarja dan weet ik dat ook weer Ik heb meer exotische/vreemde dingen die waarschijnlijk nooit het beoogde resultaat gaan geven maar zie ik als leer moment.   dit topic van Lisa was het waarbij ik dacht leuk ga ik proberen, maar eens vragen aan lisa hoe het met haar gember plant is.post34216.html?hilit=gember#p34193 Quote Players only love you when they're playing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 Volgens mij werd het een leuke kamerplant, maar maakte hij geen nieuwe knollen. Maar wie weet wel bij jou Ik heb wel gembermunt Doen we dat er door heen  Ananassalie moet inderdaad vast ook lekker zijn. En... ehm... Quote Giga-gaas.nl Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
freggel Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 Wat doe je met de munt siroop? Ook limonade van maken?Aanlengen met water en je het heerlijke, frisse limonade. Zeker met een vers muntblaadje en ijsblokjes. Quote blog/freggel/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansm Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 welke van de munt is hier het geschikst voor, ik vindt best veel verschil in munt soorten, bij thee wordt gezegd dat de marokaanse munt lekkerste is dus lijkt logisch dat deze ook voor siroop de beste keuze is ? Quote Players only love you when they're playing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted July 26, 2011 Share Posted July 26, 2011 Welk soort jij het lekkerst vind. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.