jasmin Posted July 28, 2011 Share Posted July 28, 2011 Op dit moment staat er een azijn op het vuur (au bain marie) volgens een recept van Maja Krans (boek genaamd: Inmaken), en dat ruikt me een partij lekker. Het is de bedoeling dat het de azijn is waar ik de nog te plukken bramen op ga inmaken. Voorbereidingswerk dus. Voor zoet-zure bramen. Recept van de azijn: 1 blad laurierstukje pijpkaneel6 gram kardamom6 gram koriander6 gram gemberwortel6 gram piment1 liter azijn Met de verhoudingen heb ik wat gesjoemeld, en niks afgewogen. Denk dat de gember behoorlijk gaat domineren bij me, heb daar wel zin in namelijk... Volgens het recept moet je de kruiden kneuzen in een vijzel, en dan in een lapje binden... had ik geen zin in... ik ga straks wel zeven... Gember kan ook door 6 gram kruidnagels ingevuld worden, maar niet als je straks er bramen mee gaat inmaken. Nou, een paar uur au bain marie laten trekken dus. Je kan ook opkoken, vijf minuten, en dan van het vuur af laten koelen, maar daar ook geen zin in, ik ga voor de langzame methode. Al zou je natuurlijk de hooikist kunnen pakken (moet ik naar zolder lopen, ook ff geen zin in) Mijn pret is telkens even ruiken... En voor het bramenrecept: 3 dl van deze kruidenazijn500 gr bruine basterd suiker1 kilo bramen Azijn op het vuur zetten, suiker erbij, laten oplossen, bramen erbij, 3 minuten laten koken... en de voor de rest de standaard procedure... Alles simpel en overzichtelijk... houd ik wel van... ik verwacht veel van het eindresultaat... nou dáár nog een menu omheen verzinnen.... LOL!!! Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Essie28 Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Wat voor azijn gebruik je hiervoor? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted August 2, 2011 Author Share Posted August 2, 2011 Ik neem gewoon de goedkoopste witte. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted July 9, 2012 Share Posted July 9, 2012 Vorig jaar heb ik drie soorten kruiden-azijnen gemaakt:Basilicumazijn ( vooral heel mooi met paarse basilicum, en heerlijk van smaak) Dragonazijn..ook al zo heerlijk bv in bietenslaatjesProvencaalse kruidenazijn( rozemarijn, oregano, laurier enz,)..gewoon lekker, maar het is wel degene die is overgebleven. Voordat de kruiden bloeien is het een goed idee het weer te maken. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paddestoelengek Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 En voor het bramenrecept: 3 dl van deze kruidenazijn500 gr bruine basterd suiker1 kilo bramen ik weet het is een oud draadje, maar we zitten volop in de bramentijd hoe is het resultaat geweest, was het een herhaling waard? gr Adriaan Quote moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.