Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Wat doen met bessen elaeagnus ebbingei?


Fruittuin17

Recommended Posts

Ik heb vorig jaar mijn elaeagnus ebbingei haag even flink mishandeld. Nu hangt ie helemaal vol met bessen. Vers vind ik ze te doen (als in, hoeft niet uitgespuugd te worden) maar ook niet dat ik denk van goh wat heerlijk. Wat doen jullie met de bessen? En hoe zou je bijvoorbeeld jam kunnen maken? Want het is een grote pit en weinig vruchtvlees. En de schil is ook niet lekker eigenlijk

Link to comment
Share on other sites

Ik heb even nagelezen op de PFAF-site. De pitten schijnen ook te eten te zijn. Taai, maar niet slecht. Zelf heb ik de andere elaeagnus soorten vaker gegeten. En ik ben fan. Ik weet, dat ik uit een Turkse winkel een keer een gedroogde variant heb gegeten. droog, een beetje astringent, maar zeker niet slecht. Verder, kan je natuurlijk een paar zaadjes planten, en misschien een nieuwe verbeterde variant introduceren.

Dus: drogen, invriezen, planten, jam, compote. De zaden drogen, en misschien malen. wel wat werk natuurlijk.

Ik hoop dat mijn plant dit jaar ook wat oplevert.

Link to comment
Share on other sites

Heb de pit ook geproefd. Beetje als een rauwe kastanje maar dan heel klein. Ik ga van de week maar eens nadenken hoe ik ga proberen jam te maken. Lijkt me nogal ingewikkeld.

Misschien met de sappan van weck en dan daarna inkoken tot gelei?

Of koken in een pan en dan door een zeef drukken?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...