Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Aardpeer rassen


muls80

Recommended Posts

Beste mensen,

 

Ik heb een grote tuin met een deel volgezet met groot en klein fruit, als een soort voedselbosje. Ik wil aan de rand graag aardpeer laten groeien.

 

Vraag is nu: hoe kom ik aan aardpeer? Ik lees over rassen en dat er wel veel kwaliteitsverschil onderling is. Ik zie dat alleen Vreeken wat rassen verkoopt, maar daar heb ik heel slechte ervaringen mee.

 

Wie heeft er ervaring met aardpeer? Weet iemand een leverancier of wil iemand ruilen tegen een stekje van wijnbes, dwergkwee, braam of iets anders nog wellicht?

 

Ik hoor het graag!

 

Mijn voedselbos onder dit topic

 

Link to comment
Share on other sites

Je hebt inderdaad verschillende aardpeerrassen. Heb zelf 4 soorten in de tuin, maar weet de namen niet meer, beken ik. Ik heb 2 paarse soorten, een grote en een kleine. De grote soort geeft mooi grote en regelmatig gevormde aardperen. Makkelijk te schillen en daarom mijn favoriet! De 2 gele soorten geven grilliger gevormde aardperen die lastiger te schillen zijn.

 

De aardperen zitten bij mij in de grond en lopen alweer uit. Of het nu een goed moment is om die op te graven en te versturen, weet ik niet. Normaal doe ik dat in de wintermaanden, als de aardperen in rust zijn. Mocht het niets uitmaken (voor de groei), dan kan ik wel wat opgraven en versturen. Ik hoef er niks voor terug.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...