Geplaatst: 19 mei 20205 j Restjes groente, houtige eindjes van asperges, stengels van bloemkool, bietjes en broccoli e.d. zijn heel makkelijk te gebruiken voor snelle inmaak. Potjes steriliseren is niet nodig, inmaak moet in de koelkast bewaard worden en kan is ca. 2 weken houdbaar. 125ml wittewijnazijn, rijstwijnazijn, appelciderazijn of rode wijnazijn (afhankelijk van de groente of wat je lekker vindt) 250ml heet water 75g suiker 2 tl zout (de maatlepels, niet die om in de thee te roeren) 1 cup Fijn gesneden of dun geschaafde groente 1 tl kruiderij naar smaak of bijv. een paar plakjes gember, chilipeper, citroenschil of laurierblad Meng azijn, heet water, suiker en zout. Roer tot suiker en zout opgelost zijn. Dit kan in een pan op het vuur, maar als je kraanwater heet genoeg is ook gewoon in kom. Doe groente en kruiden in een azijnbestendig bakje of glas. Mix goed. Giet het hete azijnmengsel over de groente en laat minimaal 20 minuten staan. Als het is afgekoeld, afdekken en in de koelkast zetten. Ca. 2 weken houdbaar. Bijv. asperge-eindjes met laurierblad, plakjes radijs met mosterdaad en venkelzaad, stengels van bietjes in stukjes van 1 cm, koolstengel met tijm en peperkorrels, lenteui met gember, mini bloemkoolroosjes met schijfjes wortel en stukjes rode kool.
Geplaatst: 19 mei 20205 j Auteur @RobO @appelvrouw Mocht je echt harde stukjes in de asperge tegenkomen kan je er nog wat afsnijden/schillen. Ik ben nog aan het uitproberen hoe ver je kan gaan, maar best ver lijkt het. 19 mei 20205 j aangepast door Anna3
Geplaatst: 19 mei 20205 j ha, wij kunnen heel ver gaan....maar ik wou ze wel inmaken zoals je schrijft, dank voor je recept!!!
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.