Ga naar inhoud

Spaghetti courgette: pompoen of courgette?


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Ik heb Spaghetti courgette (van garantzaden) in mijn tuin staan. In de veronderstelling dat het een courgette soort was. Nu lijkt het eigenlijk veel meer op een pompoen. De groeiwijze is zoals een pompoen maar ook de schil is veel harder dan bij een courgette. Ik heb hem zelf nog niet gegeten, een collega van mij wel en hij was erg smakelijk. Maar ook zei dacht niet aan een courgette. Ik weet niet goed hoe je hem kunt bereiden.

Wie weet wat het nou eigenlijk is en wat je er lekker mee kunt bereiden?583_f3bc39123321fbeadbce31dc034ee39e.jpg

Geplaatst:

Ik heb jaren geleden eens een Spaghetti-Pompoen uit de groentewinkel gehad. Was goed te eten. We hebben er gewoon tomatensaus over gedaan. Net als bij spaghetti. Gewoon gekookt of gestoomd. Weet niet meer precies.

Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu

Geplaatst:

Het is een Cucurbitaceae/Cucurbita pepo ( wintersquash) en valt wel onder de pompoenen.

Ik heb het vorig jaar gemaakt en een recept op het blog, wil je anders daar even kijken?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
Bedankt allebei.

Ik heb gelijk op je blog gekeken appelvrouw. Dat klinkt heel lekker! Moet je de pompoen in 2 helften snijden en die dan met de open kant naar boven in de oven leggen?

 

En ald ik het goed begrijp vul je hem daarna, weer in de oven en daarna eet je het als het ware uit de pompoen?

 

Oei, dat heb ik vast niet duidelijk opgeschreven! Je "kookt" de hele pompoen in de oven. Als hij gaar is dan snij je hem open en haal de de slierten eruit. Dat kan je dan opnieuw in de oven plaatsen, gemengd met crème fraîche en spekjes, of tomatensaus..of anders lekkers

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ik denk dat ik hem wel heb ingeprikt,-in ieder geval één gat- ik ben ook bang voor ontploffende pompoenen, maar de dame van wie ik het recept heb gekregen doet dat niet. Je kunt de pompoen terugdoen in de helften..denk ik.. maar ik heb het niet gedaan, ik heb het gewoon in een ovenschaal verder gebakken. Ik heb nog even de Cucurbitaceae/Cucurbita pepo familie opgezocht, maar het is wel de familie van de courgettes, patissons en acorns dus het was geen gekke gedachte dat het een courgette zou zijn. maar dat is het niet.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...