Jump to content

zilveruitjes


bioboerke

Recommended Posts

  • 5 weeks later...

Op 1 kg

100 gr rozijnen

1,5 liter azijn

450 gr bruine kandijsuiker

zout

 

Azijn aan de kook brengen suiker en 1 theelepel zout erin oplossen en 2 minuten goed door laten koken, voeg uitjes, rozijnen en overige ingredienten toe en neem de pan van het vuur

 

laten afkoelen en in potten doen en luchtdicht afsluiten...klaar

Link to comment
Share on other sites

Op 1 kg

100 gr rozijnen

1,5 liter azijn

450 gr bruine kandijsuiker

zout

 

Azijn aan de kook brengen suiker en 1 theelepel zout erin oplossen en 2 minuten goed door laten koken, voeg uitjes, rozijnen en overige ingredienten toe en neem de pan van het vuur

 

laten afkoelen en in potten doen en luchtdicht afsluiten...klaar

Wat is dat? Da's vast belgisch.

Ik weet niet of ts dat wel bedoelde.

Gewoon zoet/zure uitjes:

e50_11.jpg

 

Dat recept van jouw ken ik wel een beetje, stond eens op tafel bij valkenburgse familie.

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Link to comment
Share on other sites

Ik ken de Monegaskische uitjes met rozijnen, maar daar zit ook nog tomatenpuree bij en laurierblad en kruidnagel. En ik gebruik dan basterdsuiker ipv kandijsuiker en veel minder van die suiker ook en meer rozijnen per uitjes. Affijn, uiteindelijk lijkt het er helemaal niet meer op, alleen dat in beide rozijnen zitten

Veuvecouderc

De weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...