Jump to content

Pompoenrisotto


appelvrouw

Recommended Posts

Pompoenrisotto

 

1 pompoentje van niet meer dan 1 kg., 250 gram risottorijst, olijfolie, 1 liter groentebouillon, 2 sjalotjes,glaasje witte wijn, olijfolie; 5 eetlepels geraspte parmezaanse kaas; zout?peper

 

Snipper de sjalotten; snijd de pompoen in kleine blokjes. Verhit een goede scheut olijfolie in een de pan. Fruit de sjalot tot ze glazig wordt. Doe de rijst erbij en - op hoog vuur - flink doorroeren tot deze helemaal glazig is. Blus met een scheutwitte wijn. Zet het vuur laag en doe er een pollepel of meer hete bouillon bij - de kunst is dat door telkens toevoegen van bouillon uiteindelijk een smeuïge massa ontstaat, die net aan kruipt op het bord, maar zeker niet vloeit. Doe na de eerste scheut bouillon de pompoenblokjes erbij. Onder regelmatig roeren bouillon toevoegen. Na circa 20 minuten is de risotto klaar. Doe de parmezaanse kaas erbij. Te veel kaas is -vind ik- niet lekker.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...