Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Kleine bolletjes hebben vaak genoeg aan een 15-minuutjes in een hete oven (200 à 220°C) als je geen harde korstjes wil.

Ik duw die vaak nog even met de bovenkant in een bord bloem voor ik ze laat uitrijzen.

 

Nootjes en rozijnen (en andere harde brokjes) werk ik op het einde van de eerste kneedbeurt door het deeg. Na de eerste rijs sla ik het deeg gewoon door.

In de bakles werd ons gezegd dat we het dan niet meer echt mochten kneden omdat dit een negatieve invloed zou hebben op de structuur.

 

't Is lang geleden dat ik nog gebakken heb, maar door dit berichtje opnieuw te zien verschijnen, heb ik zin gekregen om in de komende dagen ook eens van die bolletjes te bakken

Geplaatst:

190 leek me ook al erg weinig

ik heb vanmorgen 200 graden gehanteerd, maar mijn gebruikte 30 minuten is wel erg lang, hoewel de bolletjes niet klein, maar toch ook voor mijn gevoel niet al te groot waren?

 

ik heb na de eerste rijs met de tweede kneedbeurt de hazelnoten en rozijnen erdoor gedaan

 

ps. ik heb wel een idee, maar wat versta jij onder het deeg doorslaan?

 

Bij de tweede kneedbeurt heb ik behoorlijk moeten kneden. Ik zal de volgende keer ook aan het eind vd tweede kneedbeurt de hazelnoten en rozijnen doorkneden.

 

Geeft je bloem niet een witte sluier over het afgebakken resultaat?

 

Leuk van je te horen Claudia dat je ook weer mueslibollen gaat maken. Ben natuurlijk benieuwd naar je resultaat

Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/

Geplaatst:

Doe ik

 

Over dat doorslaan:

na de eerste rijs keer ik de bol deeg om op tafel, sla die plat, vouw de kanten van het deeg naar binnen en bol alles weer netjes op.

 

Als ik broden wil, snij ik het deeg vervolgens in grote stukken, bol die stukken strak op en laat ze een paar minuten bekomen voor ik ze omdraai en langvorm (zodat ze in mijn broodvormen passen).

Langvormen = een bol deeg omdraaien, enigszins platduwen, aan de zijkanten twee oortjes vastnemen, die naar binnen vouwen en het deeg vervolgens als een worstje strak oprollen.

 

Als ik bolletjes wil, snijd ik rap de hele bol in porties en bol die dan onder mijn handpalm op.

Voor langwerpige broodjes (piccolo's) laat ik die bolletjes even rusten en dan doe ik hetzelfde als met grote broden (omdraaien en langvormen).

 

Als je deeg laat uitrijzen, moet je zien dat het slot onderaan zit (het slot = de sluitnaad van de deegbol)

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...