thee uit eigen tuin Geplaatst: 1 april 2012 Geplaatst: 1 april 2012 Lekkere tijmthee maken. 1 kopje tijmthee zetten: 1 el tijm fijn hakkenWater kokenKokend water en tijm in een theepot doen7 minuten laten trekken Veel theeplezier!Susan Quote http://www.theeuiteigentuin.nl (ijs)thee recepten, informatie en spullen om je eigen theetuin te kweken.
eva1986 Geplaatst: 1 april 2012 Geplaatst: 1 april 2012 Vaak volledig uit eigen tuin, en super snel: Gegrilde courgette met tijm en knoflook! Beetje olijfolie in de grill-pan, courgette in repen of schijfjes... flink wat tijmblaadjes erover, en de laatste paar minuten fijngehakte knoflook erbij... Smullen!!! dressing: olijfolie, balsamico, knoflook, tijm, peper en zout... tijm is ook onmisbaar in veel vleesmarinades... Ik zou het niet willen missen in mn tuin! Quote Leer van gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag!
helena Geplaatst: 23 september 2012 Geplaatst: 23 september 2012 Tijm beter tegen acne dan farmaceutische crèmesTijm is effectiever dan crèmes op recept bij de behandeling van acne. Het kruid heeft een sterkere antibacteriële werking dan benzoylperoxide, een bestanddeel van de meeste anti-acnecrèmes en -tonics. Het werkte zelfs beter in een serie laboratoriumtests, waarbij het de bacteriën doodde die acne veroorzaken door de poriën in de huid te infecteren.De manier van verwerking van het kruid is echter de sleutel van het succes, zeggen onderzoekers van de Leeds Metropolitan University. Door de plant lange tijd in alcohol te drenken vóór gebruik worden de actieve bestanddelen aan de plant onttrokken. Niet alleen is tijm effectiever, het is ook milder voor de huid, zeggen de onderzoekers. De meeste actieve stoffen in medicijnen zorgen voor een brandend gevoel en irritatie van de huid terwijl tijm en andere kruiden zulke bijwerkingen niet hebben.BRON: presentatie Society for General Microbiology Spring Conference, 26-29 maart 2012 in Dublin, Ierland Quote
RvO Geplaatst: 23 september 2012 Geplaatst: 23 september 2012 Over de gebakken aardappeltjes, of aardappeltjes uit de oven. En bijna alle warme tomatengerechten. Quote
nanda Geplaatst: 23 september 2012 Geplaatst: 23 september 2012 Siroop maken van tijm en lavendel en daarin perziken of mango pocheren. Heerlijk over de yoghurt! Quote
jantje.vlaam Geplaatst: 23 september 2012 Geplaatst: 23 september 2012 Ik gebruik het ook vaak bij vlees (zeker op de BBQ, dat ruikt lekker voor de hele buurt). Bij lamsvlees is tijm een must. Door gehakt is het heerlijk en zoals hier eerder aangegeven op een koteletje of karbonaatje. Ook bij gebakken aardappelen is het heerlijk. Probeer het eens bij een gebakken eitje of een omelet. Dan heb je geen zout meer nodig en is het dus een stuk gezonder. Het is jammer dat mijn vrouw het wat minder lekker vindt. Quote
HansK Geplaatst: 19 december 2012 Geplaatst: 19 december 2012 Bij mij gaat het bijna standaard door de gebakken aardappelen. En in uiensoep is het ook onontbeerlijk! Quote
Kamilla Geplaatst: 20 december 2012 Geplaatst: 20 december 2012 Thijm kook ik mee in de pan zomerworteltjes samen met wat suiker (en geen zout) en pittige kerrie. Als ik een omelet bak gaat daar een snufje zout door, thijm en gesnipperde rode of groene pepertjes. Verder gebruik ik thijm in alle gerechten die een mediterane uitstraling moeten hebben. Quote
Ingelke Geplaatst: 29 december 2012 Geplaatst: 29 december 2012 een gebakken zacht geitenkaasje met honing en tijm uit de oven. Quote
Berry Geplaatst: 15 maart 2013 Geplaatst: 15 maart 2013 Ik denk dat ik tijm toch wel het lekkerste kruid vind.Ik gebruik het vooral in zelfgemaakte tomatensoep en tomatensaus.Op het vlees is het heerlijk.En gewoon een takje om aan te ruiken! Quote http://www.hetnieuwemoestuinieren.nl
Agnetha Geplaatst: 15 maart 2013 Geplaatst: 15 maart 2013 Tjee had van de week een tijmplantje gekocht eigenlijk geen idee wat er mee te doen maar lees zoveel tips en ideeën van t weekend maar eens proberen. Thanks Quote Yeah we zijn in het bezit van een 100m2 moestuin!
Elizabet Geplaatst: 27 maart 2013 Geplaatst: 27 maart 2013 Flinke stukken prei stoven in witte wijn, bouillon, boter en een bosje tijm mee laten trekken. Word je héél gelukkig van. Quote elizabet.nl
roosmarij Geplaatst: 4 april 2013 Geplaatst: 4 april 2013 Bij verkoudenheid met hoesten of keelpijn drink ik hele potten tijmthee met zoethout (gesnipperd of een zakje). Eventueel nog extra gezoet met honing.... Marijke.Zoveel dat ik het niet meer hoef als ik beter ben verder: wat een heerlijke recepten allemaal, die ga ik proberen! Quote Door een klein beetje zon kun je veel regen vergeten.
Nynkef Geplaatst: 4 april 2013 Geplaatst: 4 april 2013 Ik gebruik tijm eigenlijk alleen met roergebakken spruitjes met gebakken spekjes en cashewnoten Quote
HuubvG Geplaatst: 4 april 2013 Geplaatst: 4 april 2013 ... ... met zoethout ... ... Kijk je uit voor je bloeddruk...? Lekkere ideetjes hier. De tijmthee en de tijm met tomaat, soep, saus kende ik. De gebakken geitenkaas en de andere ideeën ga ik zeker eens proeven... @Ingelke, moet ik daar een wit, vers geitenkaasje voor nemen? Quote
Indy Geplaatst: 4 april 2013 Geplaatst: 4 april 2013 Ik gebruik het ook om kruidenboter te maken. Quote
Berry Geplaatst: 5 april 2013 Geplaatst: 5 april 2013 Ja, dat is ook lekker. Zo maak ik trouwens ook weleens brood met kruiden, oa tijm, salie, oreganoDat ruikt heerlijk. Misschien wel een idee voor het weekend! Quote http://www.hetnieuwemoestuinieren.nl
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.