Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2021

Featured Replies

Geplaatst:

Focaccia met eigen tomaatjes. Snijbiet met vadouvan kruiden. Veel, wat zeg ik héél veel friet. Komkommersalade met verse ui. Geroosterde bietjes met dille. Kervelsoep. O tomaten met basilicum natuurlijk en peterselie pesto met walnoten. 

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

263aa90876346cf18e720df590f7dd5f.jpg

Salade van a tot z uet. Dat werd tijd zeg.
Paprika, tomaten, komkommer, ijsberg, rucola, peruaanse postelein, dille, peterselie en veel basilicum.
De balsamico komt niet uet, maar wel daadwerkelijk uit modena en is een extra zware kwaliteit. Was mooi dik. Blij met deze aankoop.

De kip tajine had eigen abrikozen en paprikapoeder uit de Turkse tuin. Veel knof uit de achtertuin. Rijst met sereh en Djerek poeroet uit de tuin. Altijd leuk. De sereh groeit trouwens als kool met al dat water. Mental note: dagelijks begieten volgend jaar zomer.

Geplaatst:

blauhilde, tomaat, roseval, sla, komkommer, ijs met pruimenjam toe

dat laatste ook getest door kkid van 11 maanden, hij vond het lekker

Geplaatst:

risotto, met prosecco want witte wijn was op

paprika, tomaatjes, ui, knof, stengels oerprei, kastanjechampignons, goed glas rode wijn

life is good

Geplaatst:
2 uren geleden, RobO zei:

stengels oerprei,

Heb jij nog stengels oerprei? Bij mij is het meeste ingedroogd en ik ben al weer aan t planten voor het aankomende seizoen.

wij aten is een restaurant, de eigenaar had truffels gezocht met zijn honden ( die groeien hier goed, de truffels dan hè, niet de honden) en trompetters de mort uit het bos gehaald. Daarmee een soort quiche gemaakt..verrukkulluk!

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Vanavond pasta met eigen saus en kruiden en salade geheel uet.

Morgen gövec met alleen de gekochte aubergine. Verder komt alles (!) uet. Jeej! En straks ook nog de mücver. Nomnomnommmm

Geplaatst:

oerprei was opnieuw uitgeplant per ongeluk, zelfde bed, en weer gaan groeien 🙃

vandaag gewoontjes, niks bijzonders te melden, behalve dan de heerlijke kaasplakken

Geplaatst:

8538dd10f4543f7ec993257aafa4ccb9.jpg

Geplaatst:

Ziet er lekker uit!

in Huize Appel vanavond een aardappels schotel uit de oven met o.a. Coeur de Boeuf tomaten, verse oregano, flinterdunne courgetteplakjes, gerookte paprika en feta kaas. Sla erbij, sla groeit weer! En een omelet met peterselie, veel peterselie dat is een hit op dit moment

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

vissoepje met broodjes

 

(dzz: ik ga elke maand met de fiets naar ijmuiden naast de visafslag en vraag oa om een grote schelvis,

de buitengewoon vriendelijke vishandelaar gaat dan altijd door een geheim deurtje achterin de winkel en komt terug met een vis van 2 kg

die fileert hij voor me, schubben doen we niet meer zelf vanwege echtelijke keukenruzie ;-) en doet de graat en kop apart in een zak

we nemen ook wat goedkope schelpjes mee, kleine kokkels oid

bouillonnetje trekken kost maar 30 minuutjes, deels voor meteen, deels voor de vriezer

groenten doen we er apart in tijdens de laatste 5 minuutjes voor bite ipv zacht

"you think it's veggies but it'snot)

Geplaatst:

"you think it's veggies but it'snot)


[emoji1787][emoji1787][emoji1787]
It’snot geweldige woordspeling
Geplaatst:

Een kleine selectie van wat we aten.
Turkse paprika salade, altijd goddelijk!

495b9c0ea9b9caf9df9bd555aaf8e7fc.jpg

Vorig jaar ingemaakt: champignons op de wijze van de paprika. Vandaag geprobeerd en jummmm. Zeker voor herhaling vatbaar!
Mijn bezoek: “wanneer heb je dit gemaakt?”
Ik: “Vorig jaar”
Bezoek: HUH??”
Ik kon er erg om lachen, maar het vereiste wel wat uitleg.
b99dced9cb916dea1b34b3c994a3d29b.jpg


Focaccia en 4 soorten pizza.
848d4eeea1ac0933bc90fff426e421ac.jpg

Geplaatst:

wow!

hier risotto met asperges en ui en peer

yum, behalve de peer die was niet rijp genoeg

Geplaatst:

54cb22973f65ce8d72b2f593cb6f3c08.jpg

 

Deze madeira was in 2006 5 jaar oud. [emoji23][emoji23][emoji23]

Ooit van een leerling gehad. Is nu 20+ jaar gerijpt. Smaakte nog goed genoeg. Beetje een bittertje.

 

Een flinke scheut van in de jus gedaan, samen met het vocht van de ingemaakte champignons met onze eigen champignons uit de vriezer en veel knof en ui.

Echt…. Hij was zó lekker. Ik had het restje wel willen opdrinken, maar fatsoen enzo hè…!

Met een biefstukje, gekookte aardappels en snijbonen, hollandser kan bijna niet

Geplaatst:

De eerste Galahad-tomaat van de volle grond. Door een salade met o.a. komkommer, boontjes en ei uet.

En bleu en pasta enzo. Die tomaat is een blijver! Niet alleen behoorlijk resistent maar ook nog eens érrúg lekker :-)

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

Hier pasta met vegabolognese met tomatensaus van tomaten uet

Geplaatst:

Ik heb verse tahin met pekmez gegeten. De tahin is natuurlijk niet uit eigen tuin, maar wilde toch even laten zien hoe verse sesampasta eruit ziet. Wat een verschil als het (een maand geleden alweer) bij de sesammolenaar is gemalen. Sjonge jonge…

f00488a51f04767c7e6f131f3c085e95.jpg

Zijdezacht en vloeibaar.
Daarvoor staat het potje sesampasta uit de winkel. Zie je hoe het eruit ziet? Dit heb ik nog een paar minuten staan losroeren. Een grote dikke drab wat je er alleen uit kunt hakken… nou kan ik slechts 1 x in de 2 jaar bij de sesammolenaar terecht -want in Turkije- maar manmanman, wat is dat toch lekker.

Geplaatst:

Het water loopt me in de mond! Ik houd van sesam, maar eet het bijna niet meer.  De kleinzoon blijkt een ernstige allergie voor sesam te hebben.  En op de een of andere manier staat het me nu tegen. Heb wel sesam zaad in huis en olie, maar gebruik het nauwelijks, en het staat hoog….achterin de kast! 😬

Geplaatst:

Mellie, kun je eigenlijk zelf geen sesam malen? Of word dat niet fijn genoeg? 

Geplaatst:

Jeetje daar moet je dan maar net achterkomen! Heftig als je allergisch bent. Kan me voorstellen dat je het zelf dan minder gaat gebruiken.
Sesam zelf malen lijkt me niet handig, maar het, alles kan. Het wordt alleen nooit zo fijn en dat is juist het mooie

Wij eten straks een combi met dit. De vijgen zijn overigens al op. Ssshhht, niet tegen de kinderen zeggen [emoji850]

f6dcdd053e71059b21194bfaefb87c42.jpg

Geplaatst:

Spinazie,en sla uet.ook heel veel bieslook voor kruidenboter,eiersalade, eieren van onze kipjes.

Geplaatst:

roseval uit de oven, andijviesla super mals, kaasplakje vanuit Heerhugowaard

(dzz: bijna alle kolen zijn hier vernield door de koolgalmug, beetje slordig geweest met gaas denk ik en te laat gezien voor de spruzit

dus naar kolenland gereden en bij de boerderijwinkel Beemster kaas, aardbeien en 4 prachtige kolen voor de zuurkoolpot gescoord bij Susan, met recepten en glimlach)

aangepast door RobO

Geplaatst:

bonensalade, reprise, blauhilde en kidney en chili

en accessoires natuurlijk

Geplaatst:

 

Ik zag een foto van tomatensoep met Quinoa in een boek van Donna Hay en dat zag er erg smakelijk uit..kijk: 

 

image.thumb.jpg.640637bc402f025e0e9914eebd14338b.jpg

 

Ik had alles in huis. De oven deed het nog tijdens het roosteren van de tomaten met knoflookbol en basilicum blaadjes, bij de kaascrackers begin hij al flink herrie te maken. Enfin, het is heel erg lekker geworden, lijkt erop toch? De smaak is hemels!

 

A64BDFFC-4CC6-4728-92AE-68FEFEB5D1CE.thumb.jpeg.83f28fc444f3792c9fd428fd98b1926f.jpeg

 

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

rijsttafeltje min met goede vrienden

kip/garnalensoepje met gember uet en een flinke scheut oystersaus

aanrader: Pecel dua met allerlei groenten en koolrabiblokjes, linkje mag wat bouillonpoeder bij het recept en een beetje kentjur

aangepast door RobO

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.