Jump to content

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2021


Jorieke123
 Share

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Eergister pasta met tomaten-paprika-courgettesaus uit de vriezer, en gehakt en nog een extra paprika in blokjes. 

Gisteren een grote salade van sla en radicchio en rucola, met gerookte kip en croutons.

Vandaag (weer) pasta met deze keer een saus van roomkaas en pesto. Met meerdere paprika's er door, en nog wat resterende radicchio. 

 

Morgen... hm... ik denk gekookte bietjes met een speklap. Meer niet :D 

 

Er staat echt nog veel eten in mijn tuin, dat zag ik dit voorjaar niet meer gebeuren hoor, toen alles op werd gegeten door engerlingen. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image
17 uren geleden, Jorieke123 zei:

veel eten in mijn tuin, dat zag ik dit voorjaar niet meer gebeuren

Ja heerlijk toch? Ik heb dat ook. Ik dacht al aan de asperges te beginnen waar de vriezer voor een (klein) deel mee gevuld is maar er is nog meer dan genoeg uit de tuin. Snijbiet, bietjes, boerenkool, andijvie, rode kool, wortels en veel kruiden. Lang leve de regen.

 

Eergisteren aten we everzwijn karbonaadjes met stamppot van boerenkool en gisteren boerenkoolkliekje gevolgd door in de oven geroosterde bieten, pastinaak, wortel en aardappel en dat geserveerd met haring in tomatensaus ( pilchard) en een flinke lepel condiment ( dat is een ietwat zurige, zachtpittige mosterd ) Een hele rare maar heerlijk combinatie 😜

  • Like 1

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Ik ben roti aan het maken met adjumas. Ik doe er extra peper in die ik bovenin de snelkookpan doe. Die worden dan heerlijk zacht en kan ik dan zelf opeten zonder de rest van de maaltijd te ontzien.
Nu al zin in.

Aardappels zelfgeoogst, maar niet eigen oogst en zojuist nog 4 uien in de tuin gevonden. Die gaan er misschien allemaal in. En veel peper dus. Mmmm

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Gisteren een heerlijke roze kool salade( heerlijk zacht die roze kool, zoveel lekkerder dan onze rode langerdijker kool) waarin ook de laatste venkel in beide heel fijngesneden met een lekker sjalotje. Lekker door onze favoriete kok vers gerookte zalm erbij en speltbroodje.


A2D682AB-67A1-45FE-95D6-FEB126ED8DE0.thumb.jpeg.a5ed7b3b78f88fdbb4e7b6c9b8708e8d.jpeg

 

Vandaag een Pakistaanse curry van Veldvarkenslever met paprika, bleekselderij en een verse boemboe van ui, gember, sjalot, knoflook en specerijen waaronder eigen gemalen koriander zaden. 

  • Like 2

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Hier gisteren idd bietjes en een speklap, vandaag weer een grote salade maar deze keer met gebakken kastanjechampignons (helaas gekocht...) en blauwe kaas die ik al een tijd geleden had gemaakt uit de vriezer. 

Morgen pannenkoeken als lunch, want ik heb net weer een emmer melk getankt bij onze buurman. Ik denk dat ik ze weer maak met kweepeer er op/in. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Restje pompoenrisotto en roti met eigen eitjes en pepers! 4 x adjuma en 3 numex suave orange.
Gisteren was ik na 2 pepers helemaal uitgeblust.. hoeiiiiii, wat was dat heftig. Mijn maag was wel enigszins van streek en bij de kinderen werd geklaagd door de jongste dat ik heet was. Klopt ook, voelde mijn lippen ook nog nabranden.

Vandaag na 3 pepers ging het nog ok. Waren wat minder heftig dan die van gisteren. Ik heb ze bovenin de snelkoookpan gelegd met het steeltje eraan. Toen de pan open ging, werd ik bedwelmd door de geur ervan… maar het was gelukkig niet zo heftig. Het eten zelf was prima. Niemand heeft geklaagd dat was nog wel mijn angst.
De hitte zat alleen in de pepers. Maar die hitte was wel heul heul heftig…! Ik had verwacht ze allemaal op te kunnen eten, maar niet dus. Mijn pepergrenzen zijn bekend

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Eergisteren gekookte roze kool met een berg appeltjes en een stukje heilbot erbij. Gisteren een Noodlesoepje uit pak opgeleukt met eigen paprika, wortels, peterselie en Daikon. 
( Die daikon heb ik veel te dik gezaaid dus maar kleintjes, maar wel heel erg veel. Weet iemand hoe kougevoelig ze zijn?)

Edited by appelvrouw

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Soep van paprika, courgette, een restje tomaten passata, en roomkaas ( @jootje jouw recept) met broodjes, en een kleine salade van radicchio en rode little gem sla en rode ui. En als toetje een zoete-aardappel-taart. Sweet potato pie. Voor het eerst gemaakt, en heeeel goed te eten. :thumbup:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

De bietensoep was overheerlijk. Zat een koud gerookte zalm in van de buurman. Denk dat de suppengewürz met sommige dingen zo’n opmerkelijk verschil geeft. Heel lekker.

9e45ff044bffa074360aa1ef29d23b78.jpg

Bij de lunch de laatste pardons gegeten van gisteren. In de kas zitten ze ook niet meer. Koud ook heel lekker.


0b4e23fb5bd93b105056bd7a90dc53e9.jpg

Vanavond gövec met de laatste rode tomaten, knof en ui, paprika’s en pepers en tomatenpuree uet. Gekocht Turks brood.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Aaaaah net echt!

d62ad5fbfbe1edb4f472adea041c48a8.jpg


De paksoi was zo klein en daar baalde ik van. Maar voor dit, kon het prima! Echt leuk! De knof, wortel, ui, pap en de paddenstoelenmix allemaal van moi. Rijst met eigen sereh. Had ook waterspinazie met knoflookpasta en suppengewürz.

Heb eindelijk een goed recept voor de Chinese heldere saus. Jeej. Het was net echt

https://thewoksoflife.com/chinese-white-sauce/

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ziet er schattig uit die paksoitjes.

wij aten de onovertroffen frietjes van Lie, met een omelet gevuld met peterselie en een salade van bietjes, paprika, daikon en tomaatjes. 
 

Vanavond koken mijn workawayers een quiche met snijbiet en een radicchiosalade met tomaatjes.

  • Like 2

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...