Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Deze droge worst hebben we nog niet zelf gemaakt maar voor m,n werk zat ik in vlissingen

En daar heb ik een slager gevonden waar ik voor een nette prijs al zo,n 20 kg

natte droge worst heb gekocht .Die is inmiddels gerookt met beuken mot zo,n 5 uurtjes

Ze smaken verukkelijk. het meeste licht in de vriezer en een aantal hangt te drogen .

Geplaatst:

Ben ik wel wat jaloers op. Daartegen is mijn rookdoos wel heel klein. 'k Zou ook niet weten waar ik zo'n grote kasten onderdak zou kunnen brengen.

Ik gebruik mijn doos dan ook alleen om echt te koken. Was daar trouwens een topic over begonnen:

Rookdoos / roken

De worsten die je gebruikte, zijn dat gewoon verse kalfsworsten (of andere mengeling worsten) van bij de slager?

Heb jij ook op het einde van je loon nog een stukje maand over?

Geplaatst:

Ja hilde wij hebben een aantal jaren terug een behoorlijk vrijstaand huis met twee flinke schuuren

gekocht.Dan heb je ook de mogelijkheid om een en ander te doen .

Geplaatst:

Op mijn zoektocht op het ned stuite ik op dit stukje

 

Alleen de wat hardere groentesoorten zoals bloemkool, broccoli, knolletjes, uiringen, knoflook en

ook champignons en andere paddestoelen kun je roken en vervolgens in een salade verwerken of gaarstomen.

Ook hiervoor geldt: Gewoon de stoute schoenen aantrekken en proberen!!

Reken op een rooktijd - afhankelijk van de stevigheid van de groente - van 10 tot 20 minuten.

 

Aangezien ik toch aan het expirimenteeren ben Wat willen jullie dat ik uitprobeer

dan doe ik het gewoon en mochten we het oveleven lezen jullie hier het resultaat

Geplaatst:

Ik maakte in mijn oventje al: tomaten, kaas, zalm, kabeljauw, walnoten, ... Ik weet dat er toen bij de tomaten nog iets in lag maar kan me niet meer herinneren wat juist.

Ik heb hem nog maar van begin september.

Heb jij ook op het einde van je loon nog een stukje maand over?

Geplaatst:

nou vanmiddag weer bezig geweest maar dan met kaas

eerst de kast aan steken met eiken houtjes

achterste is motzarella

middelste is brie

de voorste is een jong belegen

En als de kaasjes klaar zijn

we hebben ze net geproefd jummi jummie

 

 

 

1232_e757cd8d7b31417986189d34e5f29040.jpg1232_e3fefc62a6b6142324cd0584c4e01fb7.jpg

1232_4866bac4b91302ba626c34b5ff266b03.jpg

Geplaatst:

Mijn rook"slee" (de bak trekt namelijk op een braadslee) is zo'n 40 cm x 25 cm (schat ik) en daar doe ik zo'n 2 à 3 soeplepels mot in.

Heb jij ook op het einde van je loon nog een stukje maand over?

Geplaatst:

Geen idee. Ik ben niet zo'n knutselaar en heb helemaal geen technisch aanleg. Misschien moet je eens gaan rondneuzen in de "Doe het zelf" rubriek?

Heb jij ook op het einde van je loon nog een stukje maand over?

Geplaatst:
is dat het enige hout wat je voor het roken gebruikt??? niet meer?

Nee op het momend dat ik de kast dicht gooi gebruik ik ongeveer een emmer met beuken mot

en komt de temp niet boven de 15/20 graden de beuken mot smeult heel rustig weg

Geplaatst:

Oeps, dan gebruikt zo'n grotere oven voor hoeveelheden die in één of hoogstens in twee keer (inschatting van de kazen) in mijn sleetje gaan wel heel wat meer mot?

Heb jij ook op het einde van je loon nog een stukje maand over?

  • 2 maanden later ...
Geplaatst: (aangepast)

Zo mensen daar ben ik weer eens laatste tijd druk gehad met prive en werk

Maar vandaag was het zover we hebben de eerste verse zelfgemaakte rookworst

samen met ab hebben we zo een 12 rookworsten gemaakt .

m,n net aangeschafte molen

 

p101036921011327784356.JPG

aangepast door Gast
Geplaatst:

Zoww dat is beterder

ze hangen nou te drogen morgen gaan we ze roken

denk een uurtje of 6 op bueken mot

 

Thnx pieter 1 ja het heeft wat gekost mar ik ben over al van af en het is kompleet.

 

appelvrouw ik ben nieuwschierig naar je resultaat

Geplaatst:

Mijn worsten gaan zo de rookkast in. het is een erg grote kast, en de worsten van de buren en de hammen gaan er ook in. Ik denk dat ik ze tot morgenvroeg erin laat...(eikenmot)

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Hoe de kast eruit ziet kan ik je nu al vertellen ...denk jezelf een oude Franse plee in, van half uit elkaar vallend hout..oud ijzer erop als dak...dichtgemaakt met een verroest ijzerdraadje..dan zit je aardig in de buurt

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...