Jump to content

wortels/takken van struiken verwijderen


MuMu

Recommended Posts

Aan de waterkant van mijn moestuin zitten vele wortels van struiken/boompjes. Nu zou ik deze graag verwijderen omdat ze heel snel groeien (en ze laatst voor mij door iemand zijn gesnoeit).

 

Nu heb ik al dingen geprobeerd, maar weet niet echt hoe ik dit moet aanpakken. Het is dus bij de waterkant. Sterke wortels, Nat, je neemt de slootrand mee.

 

Alvast bedankt!

Link to comment
Share on other sites

Dat is inderdaad heel lastig. Je zou denken dat het misschien gemakkelijker is om de struiken/stronken/wortels dood te laten gaan. Want als je ze eruit trekt gaat niet alleen je oever mee, maar heb je misschien ook kans om een zwakke slootkant te krijgen, die je met nat weer stuk/wegtrapt.

Met een boom gaat het zo: als de boom is afgezaagd dan hak je er met de bijl een kruis in, daar gaat dan water instaan, en de stronk verrot (bijvoorbeeld met hazelaars doe ik dat zo. Blijven snoeien in het groeiseizoen het eerste jaar zal ook wat dood maken. Er zijn vast nog andere manieren...sterkte

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Die komen vanzelf!

In mijn tuin was het een doordringbare massa van bramen, wilde pruimen en brandnetels. Aan de kant van de beek had ik hetzelfde probleem. Ik heb er lang en veel gesnoeid, maar nu heb ik er een strookje gras waar ik de slakken "in de gaten"kan houden.

Ik heb geen idee wat voor een struiken en bomen je hebt, maar met sommige zal je echt moeten doorzetten..blijven snoeien en hakken.

Ik had de wilde pruimen op kniehoogte afgezaagd, en de stronken hebben er jaren gestaan..na enkele jaren kon ik ze zo uit de grond trekken, waren ze aan de basis verrot!

Succes joh!

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...