Jorieke123 Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 Ik zou graag een lekker recept hebben voor een goede taartbodem. Voor een hartige taart dan. Ik gebruik wel eens bladerdeeg, of croissant deeg (uit zo'n blikje), maar ik maak het deeg het liefst helemaal zelf. Ik heb wel eens wat geprobeerd, maar ze worden over het algemeen vrij hard en smakeloos. Dus.... heeft iemand hier een succes recept? Van het weekend wil ik onkruidtaart gaan maken (het stikt hier van de mooie polletjes vogelmuur bijv.). Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 Ik weet niet precies de ingrediënten, maar als je een bodem/zijkant van bladerdeeg wilt maken, moet je het deeg blijven stapelen en stapelen Ooit s gezien hoe Jamie Oliver dat deed. Rollen en opvouwen en weer opnieuw. Dan krijg je een bladerdeeg.In ieder geval succes met je taartbodem! Ben benieuwd of het je is gelukt. Misschien heb je hier iets aan?: http://www.kookse.tv/recept/bladerdeeg-makenEn dit filmpje hoe je t doet (zonder ingrediëntenlijst): Quote Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted December 30, 2011 Author Share Posted December 30, 2011 @Helly: Dank je. Ik heb wel eens geprobeerd om croissant deeg te maken geloof ik. Lang geleden Dat bladerdeeg ga ik ook eens proberen.Maar het mag ook een heel ander taartbodem-recept zijn hoor! Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claudia69 Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 Ik heb onlangs een quiche gemaakt met een deeg van 2 koppen bloem, 1/2 kop olijfolie, 1/2 kop water en een snufje zout. Gewoon kneden en uitrollen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snekermoestuin Posted January 7, 2012 Share Posted January 7, 2012 voor als je minder boter wilt gebruiken heb ik ook een receptje soortgelijk als Claudia. Ik gebruik deze ook voor het maken van een snijbietaart in een ovenschotel. 150 gram bloemongeveer 20 gram verse gist (van warme bakker) kan ook half zakje gist (hooguit) van Dr. Oetker 7g100 ml melksnufje zoutteelepel suiker (voorkeur basterd)eetlepel olijfolie (voorkeur met 2% chillipeper) tekstje hieronder spreekt natuurlijk voor zich, maar toch maar even bijgevoegd omdat ik met gist in het recept werk.(zelf heb ik het nog niet geprobeerd, maar zelfrijzend bakmeel wil ook vast wel). Melk opwarmen tot polstemparatuur suiker en daarna gist erin, doorroeren en geheel minuut laten staan.Doe de meel in een kom en voeg een snuf zout toe. Giet de olijfolie over de meel en roer met garde goed door.Maak in het meel een kuiltje en giet ineens de warme melk erin.Met een houten lepel doorroeren tot er een homp deeg ontstaat. Je strooit op je werkblad, je handen en het deeg wat bloem. Kneed het deeg verder met je handen tot een mooie een mooie gladde bal deeg. In een schone kom strooi je ook wat bloem. Daarin leg je het deeg, leg er een theedoek overheen en zet het een halfuur op een warme plaats weg om te rijzen. Van het gerezen deeg maak je met de hand een mooie bodem. Als je dit liever niet met je hand doet gebruik je gewoon de deegroller. ps. bodem is luchtig en knapperig Quote Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.