Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

klopt mijn gedachte gang over capillaire werking?


Marlein

Recommended Posts

Aangestoken door het moestuinproject in ons complex voor kinderen, ga ik mijn balkon ook aanpakken. Omdat ik boven geen wateraansluiting heb en er voor het plaatsen van een ton geen ruimte is, zoek ik naar mogelijkheden om het gesjouw met gieters te beperken.

Ik heb het volgende bedacht (slapeloze nacht...) en zou graag jullie mening daarover willen hebben.

 

Ter test heb ik 2 langwerpige soort van cementkuipen gekocht met een inhoud van 65 liter. In 1 bak maak ik onderin grote gaten. In de korte zijden van de bak maak ik halverwege de hoogte aan weerszijden een gat, daartussen span ik een reep katoen, die ik met een knoop door die gaten naar buiten vastmaak. Aan deze gespannen reep katoen knoop ik weer repen katoen, die ik door de gaten in de bodem naar buiten geleid. Ik bevestig ergens langs de rand een stuk pvcbuis door de bodem heen, die tot de bovenkant van de bak uitsteekt. deze bewerkte bak plaats ik op een verhoging in de andere bak. In de andere, de onderste bak heb ik in de zijwand ongeveer ter hoogte van de bodem van de binnenstebak een overloop gat gemaakt. in de pot komt een mengsel zoals aangeraden wordt voor de Makkelijke Moestuin. Bijvullen van water doe ik dan via de pvc buis en trechter, tot de overloop overloopt. Ik schat in dat er enkele liters water in kunnen. Klopt mijn gedachtegang dat ik op deze manier de grond in de pot redelijk makkelijk vochtig zou kunnen houden, Of zie ik iets over het hoofd?

 

Ik ben benieuwd wat jullie van dit plan vinden.

 

groet, marlein

Link to comment
Share on other sites

Het inhuren van een loodgieter om een waterleidingkje aan te leggen, gaat naar mijn idee vlotter dan het lezen en begrijpen van deze vraagstelling.

 

Volgens mij is dit een mooi examen vraagstuk voor de Technische Universiteit

Delft. Complimenten voor het bedenken, je hebt de Willie Wortel factor in je!

Link to comment
Share on other sites

Helaas net een hele grote verbouwing achter de rug en deze plek was echt niet bereikbaar met een waterleiding. We wonen in een monument met erg hoge ruimtes en dikke muren en waterinstallatie aan andere kant dan balkon. Zou veel makkelijker geweest zijn.

Mijn man heeft ook altijd moeite mijn uitleggen te begrijpen , maar de Willie Wortelfactor............................................Ik ga het gewoon zo uitvoeren, we zullen zien.

Wat een leuk fimpje, leuk dat iemand daar zoveel tijd insteekt om iets uit te leggen en dat te delen met de wereld.

Link to comment
Share on other sites

Als je een handdoek over de rand van een vol bad laat liggen....en de telefoon gaat...daarna doe je boodschappen...en thuis gekomen staat de badkamer blank.....was niet eens een katoenen doek....dus volgens mij gaat dit werken....ben benieuwd naar je bevindingen

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...