Jump to content

Kent iemand een recept voor hete zwarte bessensaus?


speets

Recommended Posts


Vandaag gehaktbrood gegeten met Papaya pica, een hete Caraïbische papayasaus. Was vurrukkulluk!

 

Zou het een goed idee zijn om zo'n hete saus van zwarte bessen te maken ipv papaya? (Die liggen nl nog steeds in de vriezer).

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Link to comment
Share on other sites

Nee, dat lijkt me heel vies worden. Je mist de suikers die papaya heeft. En er zit zuur in de bessen, waardoor je ter compensatie aardig wat suiker moet toevoegen en dan wordt het snel te zoet. En ze hebben een vrij apart aroma, dat ook nogal sterk is (in tegenstelling tot papaya). Ook mis je de 'body' die papaya heeft: een zwarte bes is vooral schil, pitjes en pectine. 

Je kan likeur maken van de zwarte bessen. Of haagse bluf. Dan heb je een toetje na je gehaktbrood.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...