Vlavlip Geplaatst: 1 augustus 2022 Geplaatst: 1 augustus 2022 Kan ik zaad oogsten, en zo ja, hoe? Ik kom momenteel om in de bessen.....ik geef continu handjes weg en eet zelf elke dag minstens een handje, maar ondanks dat groeit t aantal lampionnetjes onder 1 vd struiken waar je bijstaat terwijl de struik maar blijft groeien en nieuwe blijf maken. Kan ik er jam of iets mee maken? Ik kan erg weinig vinden en ben bang dat enkel de bessen met geleisuiker wel heel erg zoet gaat worden. Quote
fre3ke Geplaatst: 1 augustus 2022 Geplaatst: 1 augustus 2022 Ik denk dat je de zaden in de besjes kunt laten drogen. Zo verspreidt hij zich namelijk. Het verdroogde lampionnetje is uiteindelijk alleen nog een skelet, dat rolt door de tuin, en de zaadjes vallen uit het verdroogde besje. Voor recepten misschien een chutney, of een zoetzure saus of ketchup? Het is een nachtschade-gewas dus ik zou bij zoete tomaten aanhaken. Misschien is ook sorbet-ijs lekker. Quote
woldistel Geplaatst: 1 augustus 2022 Geplaatst: 1 augustus 2022 Als je jam wilt maken kun je ook gewoon pectine zonder suiker toevoegen, toch? Quote
Vlavlip Geplaatst: 1 augustus 2022 Auteur Geplaatst: 1 augustus 2022 @woldistel normaal voeg ik bij zoete fruitsoorten appel toe, maar ik heb vorige week even een mini prutje met appel gemaakt en was geen fan. Aan pectine kopen had ik niet gedacht, maar heb t dan ook nog nooit hier gezien in de supermarkten. We hebben echter ook een natuurwinkel en een berg toko's, misschien dat die het hebben. Dank je. @fre3ke besjes genoeg! Ik heb een prutje met appel geprobeerd ivm de pectine, maar dat vond ik niet lekker. Ik zal eens tomaat proberen zodra ik dat in huis heb. Dank je. Quote
woldistel Geplaatst: 1 augustus 2022 Geplaatst: 1 augustus 2022 Uiteindelijk is pectine ook maar datgene wat het doet opstijven in jam e.d. Zoek maar eens op marmello 🙂 Quote
fre3ke Geplaatst: 1 augustus 2022 Geplaatst: 1 augustus 2022 @Vlavlip, ik bedoelde: zoete recepten met tomaat,en de tomaat dan vervangen door ananaskers. Dus een ketchup van ananaskers bijvoorbeeld . Quote
jasmin Geplaatst: 7 januari 2023 Geplaatst: 7 januari 2023 Als je 'jam' niet lang houdbaar hoeft te zijn, kan je hem ook indikken met chiazaad, op de manier van een chiapudding. Stijft op in de koelkast in 1 nacht. Scheelt suiker toevoegen. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.