Geplaatst: 20 oktober 20222 j Auteur @Ciska Als je per se af wilt van wat tenen van de olifantenknoflook dan mag je ze meebrengen. Mijn eigen teelt van Olifanten viel tegen dit jaar. Maar echt alleen als je ze niet anders kan bestemmen.
Geplaatst: 21 oktober 20222 j Ik heb er anders ook wat voor je Goldfish. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 21 oktober 20222 j Auteur Dat is aardig @Jorieke123 maar ik krijg al zoveel van je! Dus hoeft zeker niet, mag altijd.
Geplaatst: 26 oktober 20222 j Auteur @appelvrouw. Schoonmoeders recept: Mispeljam met kweepeer en appel Nodig: 3-5 kweeperen, 1 kilo mispels 1. Kweeperen: na oogst in oktober, schillen ( dit gaat beter als ze eerst in kokend water hebben gelegen), klokhuizen eruit en in stukken snijden. Eerst schillen en klokhuizen opzetten in ruim water. Ongeveer een uur zachtjes laten koken. Zeven en de in stukken gesneden kweepeer ongeveer een half uur in het gezeefde vocht laten koken tot ze doorschijnend rood zijn. Laten afkoelen en in de vriezer doen tot gebruik. 2. Mispels oogsten in november als ze rijp (rot) zijn. Evt de mispels sneller laten rijpen in de vriezer. Was de mispels, snijd ze in vieren, kook ze in 550 ml water op laag vuur gaar. Verwerk het tot moes in de draaizeef. Kruidige mispeljam Nodig: 500 gr mispelmoes 500 gr gekookte kweepeerstukjes met vocht 5 appels 2 citroenen Speculaaskruiden, gember, kaneel Pak geleisuiker speciaal · Kook de ( zure) appels tot moes · Voeg kweepeerstukjes en mispelmoes toe · Voeg het sap van 2 citroenen toe, laat het geheel koken · Voeg de geleisuiker toe · Voeg kruiden naar smaak toe. · Kook het in tot jamdikte · Giet de jam in schone,uitgekookte, potten en sluit af
Geplaatst: 27 oktober 20222 j Superbedankt! Ik ben heel blij met weer een recept met mispel! Dank Je schoonmoeder ook. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.